Szybka zupa kalafiorowa
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: drożdże
Składniki:
marchewki, obrane i pokrojone na cienkie plasterki - 3 szt.
średniej wielkości kalafior (podzielony na różyczki) - 1 szt.
sól, pieprz do smaku
ewentualnie zioła do smaku np świeży koperek, szczypiorek do smaku
Dodatkowe informacje:
Czasami jedyne na co mam ochotę do jedzenia to zupa. I często mam tylko siłę, żeby obrać kilka warzyw aby taki płynny posiłek przygotować. Jak byłam mała to często w domu była zupa - najczęściej czekała na mnie w termosie - jako uczennica szkoły podstawowej nie musiałam jej podgrzewać (małe dziecko + gaz + zapałki...). Wiosną była to mieszkanka różnych warzyw, w porze letniej pomidorowa - najlepsza na świecie, którą gotuję do dzisiaj w swoim domu. No i ta tradycja jakoś pozostała. Ja poszłam o krok dalej - w moim zmęczeniu zrobiłam się leniwa i wygodna. Odnalazłam sposób by taka zupę przygotować sobie ciut szybciej. Tym sekretem jest wegański bulion (i nie ma tak żadnych E i innych badziewi) i jest on naprawdę smaczny. Tworzy fajną bazę dla moich zup, ja muszę tylko dodać trochę proszku no i wody. Potem wymarzone warzywa, zagotować i zjadać ze smSposób przygotowania:
Tak czy siak życzymy Wam smacznego. Dajcie też znać czy zdecydowaliście się na dodatek kaszy czy kartofli :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.