![Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4992-photo-main.jpg)
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
żurawina garść
bułka tarta - 2 łyżki
chrzan - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Następnie wszystkie boki złożyć do środka (zapobiegnie to wyciekaniu farszu) i zrolować.
Obwiązać nitką lub sznurkiem.
Schować do lodówki.
Mocno schłodzone mięso włożyć do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni) i piec ( w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem) przez ok 45-60 minut.
Podawać gorące.
Roladki świetnie smakują też na zimno - można je wykorzystać na różnorakie przyjęcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.