![Pasztet z dziczyzny](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-02/9529-photo-main.jpg)
Pasztet z dziczyzny
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, grzyby, pszenica, orkisz, drób
Składniki:
wino do macerowania mięsa - 1 butelka
wątroba drobiowa - 500 g
słonina kawałek
wywar pozostały z gotowania mięsa - 1 szklanka
jajka - 3 szt.
suszone grzyby - 1 garść
włoszczyzna - 1 pęk
jałowiec, ziele angielskie, liście laurowe do smaku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.