![Polędwica wieprzowa w przyprawie gyros z warzywami z kaszą jaglaną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5065-photo-main.jpg)
Polędwica wieprzowa w przyprawie gyros z warzywami z kaszą jaglaną
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: mięso, strączkowe, wieprzowina
Składniki:
przyprawa gyros - 1 opakowanie
fasolka zielona - 1 słoik
papryka (świeża i w zalewie) trochę
koncentrat pomidorowy trochę
tłuszcz do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Polędwicę pokroić w plastry a potem w słupki.
Wrzucić do miski razem z przyprawą i łyżką oleju.
Wymieszać.
Wstawić do lodówki na noc, lub na minimum 2h.
Podsmażyć na patelni.
Dodać paprykę i fasolkę (odsączoną i przepłukaną wodą).
Na samym końcu dodać kaszę jaglaną.
Całość gotować/podsmażać aż będzie gorąca.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.