![Zupa dyniowo-paprykowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4724-photo-main.jpg)
Zupa dyniowo-paprykowa
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Składniki:
pomidory (domowy przecier pomidorowy)
dynia hokkaido - 1 szt.
cebula - 1 szt.
sól, pieprz do smaku
świeże zioła (bazylia, pietruszka...) do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać.
Podmażyć na odrobinie tłuszczu paprykę razem z cebulą.
Dynię przekroić na pół i upiec w piekarniku do miekkości.
Wydrążyć środek.
Przełożyć do garnka, dodać parykę, pomidory i wodę.
Podgrzewać.
Zmiksować na jednolitą masę.
Dodać czosnek, kaszę lub kuskus i gotować gdy będą miękkie.
Ponownie zmiksować.
Doprawić do smaku.
Podawać gorące, posypane pietruszką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.