Wegański chłodnik arbuzowy z pomidorami, ogórkiem i chlebem
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: jednogarnkowe, przystawki i przekąski, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, pszenica
Składniki:
pomidory - 1 kg
ogórek wężowy - 1/2 szt.
chleb - 500 g
sól, pieprz do smaku
olej arganowy - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Lato, lato, lato czeka, razem z latem czeka...chłodnik!Na zbliżające się upały, czy po prostu ciepłe dni polecamy Wam chłodnik arbuzowy. Sycący, orzeźwiający, niemal idealny (bo czas przygotowania też nie jest długi). Kupujcie przepyszne, aromatyczne pomidory i maszerujcie do kuchni. Potem nie zostaje nic innego niż delektować się przepyszną, chłodną zupą w upalnie dni!Sposób przygotowania:
Do bulionówek nalewamy chłodnik i ozdabiamy warzywami pokrojonymi w kostkę.
Życzę Wam smacznej ochłody!
ps. chłodnik zabierzcie ze sobą do pracy w pojemniku, możecie też zabrać na piknik - wtedy umieśćcie w termosie! Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.