Budyń jaglany. Gruszkowy. (bez glutenu, bez laktozy, bez jajek)
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
gruszka (lub inne owoce) - 3 szt.
przyprawy (cynamon, itp) do smaku
Sposób przygotowania:
Przenieść do garnka i zagotować w podwójnej ilości wody.
W osobnym garnku zagotować ok 1/2 kubka wody.
Gruszki obrać, wyciąć gniazdka nasienne i pokroić na cząstki.
Wrzucić do gotującej się wody, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości.
Owoce można też upiec w piekarniku.
Gdy kasza będzie prawie ugotowana, dodać do niej ugotowane gruszki razem z sokiem oraz cukier waniliowy i przyprawy.
Całość wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę.
Zblendować na gładką masę.
Nakładać gorące do miseczek.
Można posypać płatkami migdałów i rodzynkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.