![Wegański krem o smaku kawowo-kokosowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-09/6158-photo-main.jpg)
Wegański krem o smaku kawowo-kokosowym
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, jednogarnkowe, przetwory, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
syrop z agawy - 4 łyżki
pulpa kokosowa po wykonaniu mleka kokosowego - 4 łyżki
skrobia ziemniaczana - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Wegański odpowiednik popularnego kremu kanapkowego - nutella - wykonany z resztek kokosa (pulpy) po wykonaniu mleczka kokosowego. Krok dalej, to dodanie kawy = porannej porcji energii.Sposób przygotowania:
Z podanych ilości otrzymamy dwa małe słoiczki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.