Tarta z wędzonym łososiem
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
mozzarella - 1 opakowanie
pomidor - 2 szt.
ciasto francuskie - 1 opakowanie
sól, pieprz, zioła do smaku
Sposób przygotowania:
W tym czasie przygotowujemy farsz. Pomidory i ser podroić w kostkę, łososia też można pokroić na mniejsze cząstki. Jajka wbić do miski razem z przyprawami i lekko rozbełtać.
Na podpieczonym spodzie umieścić łososia, pomidory, ser a na końcu zalać masą jajeczną. Piec ok 40 minut w 200 stopniach aż wierzch będzie złoto-brązowy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.