![Tarta z wędzonym łososiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5211-photo-main.jpg)
Tarta z wędzonym łososiem
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
mozzarella - 1 opakowanie
pomidor - 2 szt.
ciasto francuskie - 1 opakowanie
sól, pieprz, zioła do smaku
Sposób przygotowania:
W tym czasie przygotowujemy farsz. Pomidory i ser podroić w kostkę, łososia też można pokroić na mniejsze cząstki. Jajka wbić do miski razem z przyprawami i lekko rozbełtać.
Na podpieczonym spodzie umieścić łososia, pomidory, ser a na końcu zalać masą jajeczną. Piec ok 40 minut w 200 stopniach aż wierzch będzie złoto-brązowy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.