Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy.
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
olej roślinny - 50 g
mąka gryczana - 100 g
mąka migdałowa (zmielone migdały) - 200 g
proszek do pieczenia - 1 - 2 łyżeczka
banan - 1 szt.
sok z cytryny trochę
cynamon - 1 łyżeczka
mąka z ciecierzycy - 2 łyżki
jagody lub inne owoce trochę
Dodatkowe informacje:
Baka idealna dla wszystkich wegan, wegetarian czy osób cierpiących na nietolerancje pokarmowe.Ciasto jest puszyste nawet na drugi dzień.
Po wyjęciu z piekarnika nie opada i nie ma zakalca.
Polecam wielbicielom mniej słodkich wypieków.
Sposób przygotowania:
Mąki przesiać przez grube sito, dodać proszek i cynamon.
Dodać płynne składniki.
Banana rozdusić widelcem i skropić cytryną.
Wszystko wymieszać, na końcu dodać jagody.
Przelać ciasto do blachy wyłożonej papierem.
Piec w 160 stopniach ok 40-45 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.