Składniki:
mleko 3.2 % - 2 filiżanki
mascarpone - 1 opakowanie
Dodatkowe informacje:
Niedawno zostałam poproszona o przygotowanie czegoś polskiego. Przygotowałam farsz, ale wyszło go dość sporo. Aby nie marnować jedzenia postanowiłam nadzienie wykorzystać do naleśników. Te z kolei podsmażyłam i podałam na kolacje mężowi.Sposób przygotowania:
Nie będę Wam podawać przepisu na naleśniki, bo każdy ma swój ulubiony, sprawdzony. Jednak powyższy farsz świetnie sprawdzi się jak nadzienie - umieszczamy je na środku a ciasto zwijamy w kopertę (wszystkie boki do środka, tak aby powstał kwadrat). Naleśnikowe paczuszki umieszczamy na rozgrzanej patelni i jeszcze raz całość podsmażamy. Podajemy gorące.
Życzę Wam smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.