![Babka z musem jabłkowym. Bez glutenu, jajek i laktozy.](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-04/4975-photo-main.jpg)
Babka z musem jabłkowym. Bez glutenu, jajek i laktozy.
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
olej słonecznikowy - 50 g
mąka gryczana - 100 g
mąka z ciecierzycy - 3 łyżki
mus z jabłek - 3 szt.
cukier - 50 g
cynamon - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Mleko z olejem i cukrem zagotować. Ostudzić. Mąki przesiać, dodać proszek i cynamon. Dodać płynne składniki i mus jabłkowy. Całość wymieszać.
Wymieszać i przelać ciasto do blachy wyłożonej papierem.
Piec w 160 stopniach ok 40-45 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.