Bezglutenowe ciasto z masłem orzechowym i bananami
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: orzechy wszystkie, orzeszki ziemne
Składniki:
masło orzechowe - 2 łyżki
mleko roślinne - 2 filiżanki
proszek do pieczenia - 1 opakowanie
mąka kokosowa - 5 łyżek
mąka bezglutenowa (u mnie gotowy mix) - 2 filiżanki
Dodatkowe informacje:
Dzisiejszy dzień to dla wielu dzieci zupełna nowość! Pierwszy dzień w szkole to duże wydarzenie także dla rodziców. Sama pamiętam jak wspólnie z rodzicami 1 września udaliśmy się do szkoły elegancko ubrani (jest nawet dokumentacja fotograficzna z tego wydarzenia!). Dla mnie była to podróż w nieznane, stres i przygoda. Żeby osłodzić ten wyjątkowy dzień zapraszam Was na ciasto. Upiekłam je oczywiście dla mojego małża, ale kompozycja smakowa wywołała okrzyki zachwytu (Kochanie, to ciasto jest przepyszne!) i długie uściski. No bo kto nie lubi połączenia, klasycznego i może ciut oklepanego, bananów i masła orzechowego?!Sposób przygotowania:
Życzę Wam smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.