Wigilijne pierogi z pieczarkami i orzechami
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jajka, grzyby, pszenica
Składniki:
jajko - 1 szt.
gorąca woda - 4 łyżki
olej - 1 łyżeczka
sól szczypta
świeża pietruszka - garść
tłuszcz do smażenia trochę
sól, pieprz trochę
Dodatkowe informacje:
Takie pierogi przygotowuje moja teściowa na Wigilię i przepadłam. Są przepyszne i po prostu je uwielbiam. Po świętach często dostajemy kilka paczuszek z pierogami, one świetnie smakują o każdej porze roku, podgrzane czy podsmażone (oj tak są wtedy jeszcze dodatkowo przepysznie chrupiące). Spróbujcie szczególnie jeżeli znudziły się Wam klasyczne wariacje na temat pierogów!Sposób przygotowania:
Życzę Wam smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.