![Krem marchewkowy z imbirem, chilli i kaszą jaglaną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5156-photo-main.jpg)
Krem marchewkowy z imbirem, chilli i kaszą jaglaną
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
korzeń imbiru kawałek
papryka chilli kawałek
jogurt roślinny naturalny trochę
pietruszka/kolendra trochę
Sposób przygotowania:
Teraz czas na dodanie imbiru i chilli (nadadzą zupie trochę ostrości i wyrazistości) do gotującego się wywaru. Gdy warzywa będą miękkie (po ok 20 minutach) dodamy 2 łyżki kaszy jaglanej (możecie dodać oczywiście więcej) i gotujemy przez kolejne 15 minut.
Całość miksujemy aż konsystencja będzie jednolita i aksamitna, podajemy w miseczkach z kleksem jogurtu i obowiązkowo pietruszką lub kolendrą.
Życzę Wam smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.