Czekoladowe ciasto na zimno (z budyniem z kaszy manny)
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Zawiera: gluten, nabiał, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ciasteczka typu petit buerre kilka
masło - 1 szt.
cukier (możecie dać mniej, bo trochę za słodkie wychodzi) - 1 szklanka
kakao - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
To ekspresowe ciacho przygotujecie bez pieczenia. Fakt, że trzeba trochę je "podgotować", ale na tym się kończy. Jest pyszne. Pod delikatną czekoladową polewą kryje się kruche ciasteczko. Serce to ugotowana kasza manna z dodatkiem kakao, która wprost rozpływa się w ustach. Taki budyń!!!! Skusicie się na kawałek? Muszę Was ostrzec - na jednym może się nie skończyć!Moja blacha ma wymiary 25 x 36 cm.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.