Batonik muesli - zdrowa przekąska
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: ciasta, desery, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, owies, żyto
Składniki:
jabłko - 1 szt.
musli - 150 g
olej (do wysmarowania formy) trochę
Dodatkowe informacje:
Przepis pochodzi z książki "Low-fat baking" Lindy Frasier, znalazłam go pod nazwą "Chewy Fruit Muesli Slice".Jest to przepis na 8 kawałków ciasta i każda porcja to 112 kcal.
Sposób przygotowania:
Owoce pokroić na mniejsze kawałki.
Jabłko obrać i utrzeć na tarce (u mnie grube oczka)
Do miski wrzucić płatki owsiane, wymieszać z jabłkiem i suszonymi owocami.
Dodać sok i wszystko dobrze wymieszać.
Przenieść wszystko do formy do pieczenia (u mnie forma do tarty), wyłożonej pergaminem.
Mocno docisnąć całą masę.
Piec przez 35-40 minut aż będzie złocisto-brązowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.