![Naleśniki z jabłkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-11/6548-photo-main.jpg)
Naleśniki z jabłkami
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko (np roślinne) - 1 filiżanka
cukier waniliowy lub cukier + wanilia osobono - 1 opakowanie
jabłko - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Te pyszne naleśniki przynoszą mi na myśl posiłki u moich rodziców. Podawane na ciepło, rozpływające się w ustach (a szczególnie ten plaster jabłka) najczęściej z kubkiem kawy zbożowej Anatol. Beztroskie czasy wracają wraz z każdym kęsem! Oprócz tych wszystkich wspomnień to przede wszystkim szybki, pożywne śniadanie, który będzie gotowe w kilkanaście minut. Tak się składa, że jajka, mąka i mleko to składniki, które zawsze znajdziemy w domu, a naleśniki to często danie awaryjne.Sposób przygotowania:
Wszystkiego dobrego!
ps. równie dobrze będą smakowały naleśniki, jeżeli do ciasta dodacie starte jabłko! Jak usmażycie naleśniki, najlepiej przechowujcie je w ciepłym garnku, wtedy będą się dosłownie rozpływały w ustach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.