Pulpeciki z kaszą jaglaną w sosie pomidorowym z pieczarkami
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, grzyby, drób
Składniki:
ugotowana kasza jaglana - 200 g
pieczarki - 500 g
passata / koncentrat pomidorowy trochę
sól, pieprz szczypta
jajko - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Z podanych proporcji składników powinniście otrzymać około 20 pulpecików.Sposób przygotowania:
Zmiksować mięso z kaszą jaglaną, jajkiem i przyprawami na jednolitą masę, z której będą formowane pulpeciki.
Kulki podsmażyć na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, do zrumienienia.
Po chwili zalać koncentratem pomidorowym / passatą
Wkroić pieczarki i przyprawić.
Gotować ok 30-40 minut na małym ogniu.
Podawać gorące posypane świeżą bazylią.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.