Ljutica - serbski kechup
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: jednogarnkowe, przetwory, przystawki i przekąski, sosy
Kuchnia (region): bałkańska, międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
papryka chilli - 250 g
olej - 1 i 1/2 szklanki
ocet - 1 szklanka
liść laurowy - 2 szt.
sól kamienna - 3 łyżki
cukier - 1 i 1/2 szklanki
przecier pomidorowy - 600 g
Sposób przygotowania:
W garnku rozgrzać odrobinę tłuszczu i podsmażyć papryki z czosnkiem aż będą miękkie (ok 15-20 minut). Po tym czasie dodać resztę składników i gotować 40 minut. Wrzące nalewać do słoików i odwrócić je do góry dnem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.