• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyPieczony ser manouri
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Pieczony ser manouri

Pieczony ser manouri

Szybko Tanio Smacznie

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski

Kuchnia (region): grecka

Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester

Użyte składniki: bezglutenowe

Zawiera: gluten, nabiał, jajka, strączkowe, sezam, pszenica

22 osób lubi to
17 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

35 min. 2 porcje

Składniki:

ser manouri (1/2 plastra na osobę) - 1 szt.
jajko - 1 szt.
mąka trochę
sezam (albo płatki migdałów) trochę
konfitura z żurawiny, borówki itp do podania trochę

Dodatkowe informacje:

Moim zdaniem ten ser jest milion razy lepszy niż feta (oczywiście mówimy o oryginalnej greckiej fecie). Nie jest tak słony - jest delikatny, lekko kremowy przez co trochę rozpływa się w ustach. Świetnie nadaje się do kanapek, sałatek ale można go też upiec w piekarniku. I smakuje super! Co jest jeszcze lepsze, że przygotowanie takiej przystawki zajmuje niewiele czasu. Dodatkowym atutem jest możliwość podania sera w dwóch wersjach - na ciepło i zimno.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Przygotujcie sobie trzy talerzyki - pierwszy na rozbełtane jajko, drugi na mąkę a trzeci na sezam/płatki migdałów. Każdy kawałek sera obtaczamy w jajko, potem w mące, znowu w jajku a na koniec w sezamie. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 - 160 stopni ok 10-12 minut. Najlepiej podawać na gorąco z borówkami, żurawiną. Osobiście moim zdaniem najlepiej smakowało z keczupem żurawinowym : ). Smacznego!
22 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SEZAM BIAŁY ŁUSKANY BIO 250 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SEZAM BIAŁY ŁUSKANY BIO 250 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MUS ŻURAWINOWO-TRUSKAWKOWY (75% OWOCÓW) BIO 250 g - ALLOS

    Więcej o produkcie na stronie

    MUS ŻURAWINOWO-TRUSKAWKOWY (75% OWOCÓW) BIO 250 g - ALLOS

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MLEKO

    Więcej o produkcie na stronie

    MLEKO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Szybko Tanio Smacznie

  • Pulpeciki z indyka z cukinią i marchewką

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem, ryżem i zielonym groszkiem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kokosowe ciasto z czerwoną porzeczką

     Szybko Tanio Smacznie
  • Ciasto z winem musującym i białą czekoladą

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka z selera i jabłka z orzechami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Ekspresowy krem z cukinii z czosnkiem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Łosoś zapiekany pod szpinakiem i mozarellą

     Szybko Tanio Smacznie
  • Cukiniowe spaghetti z zielonym sosem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Tzatziki - sos idealny

     Szybko Tanio Smacznie
  • Szybka sałatka buraczana

     Szybko Tanio Smacznie
  • Zupa dyniowo-paprykowa

     Szybko Tanio Smacznie
  • Cynamonowy placek z jabłkami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wegański sos bolognese

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pasta kanapkowa z sera feta

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka z quinoa, pomarańczy, imbiru, orzechów, suszonych owoców i miodu

     Szybko Tanio Smacznie
  • Jajka pieczone w awokado

     Szybko Tanio Smacznie
  • Szpinakowe smoothie bez laktozy

     Szybko Tanio Smacznie
  • Śniadaniowy koktajl owsiany z marchewką, pieczonym jabłkiem i bananem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Krewetki z papryką, czosnkiem i winem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałata z czerwonej komosy i pomidorków koktajlowych

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wigilijne pierogi z pieczarkami i orzechami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Szybka zupa kalafiorowa

     Szybko Tanio Smacznie
  • Zielone szparagi z sosem z tahiny i czarnym sezamem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Mrożona herbata rumiankowa

     Szybko Tanio Smacznie
  • Czerwona fasola, quinoa i marchewka. Przepyszne obiadowe klopsiki

     Szybko Tanio Smacznie
  • Koktajl z rzodkiewek

     Szybko Tanio Smacznie
  • Zupa z kasztanów

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sakiewki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kalafiorowo-brokułowy tabbouleh na ostro. Z ciecierzycą, ogórkiem i pomidorem.

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kremowa zupa ze szpinaku

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka

     Szybko Tanio Smacznie
  • Zapiekanka z ziemniaków i cukinii

     Szybko Tanio Smacznie
  • Grzanki z masłem śliwkowym i tymiankiem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Terrina z łososia

     Szybko Tanio Smacznie
  • Smoothie malinowe z płatkami jaglanymi

     Szybko Tanio Smacznie
  • Batonik muesli - zdrowa przekąska

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pulpeciki z kaszą jaglaną w sosie pomidorowym z pieczarkami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Bezglutenowe ciasto czekoladowe z bananami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sos buraczkowo-chrzanowy

     Szybko Tanio Smacznie
  • Rozgrzewająca herbata lipowa z  imbirem i konfiturą

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pierogi z kremem rabarbarowym

     Szybko Tanio Smacznie
  • Chłodnik arbuzowo - melonowy

     Szybko Tanio Smacznie
  • Jogurtowe ciasto z jabłkami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Bezglutenowe ciasto z jagodami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Tarta z czerwoną kapustą

     Szybko Tanio Smacznie
  • Krem z dyni i batatów

     Szybko Tanio Smacznie
  • Puding piernikowy z kaszy jaglanej

     Szybko Tanio Smacznie
  • Chutney morelowy

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka z miętowym sosem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Coleslaw z wegańskim, orzechowym sosem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Polędwica wieprzowa w przyprawie gyros z warzywami z kaszą jaglaną

     Szybko Tanio Smacznie
  • Łosoś w marynacie musztardowo-koperkowej

     Szybko Tanio Smacznie
  • Papryki w sosie orzechowym

     Szybko Tanio Smacznie
  • Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy.

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pieczony łosoś ze słonecznikową salsą

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pieczony łosoś w marynacie musztardowo-jogurtowej

     Szybko Tanio Smacznie
  • Lussekatter - szwedzkie bułeczki adwentowe z szafranem i rodzynkami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Naleśniki z jabłkami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Krem marchewkowy z imbirem, chilli i kaszą jaglaną

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pasztet z dziczyzny

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kopytka z kurkami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Ciasto jabłkowo - marcepanowe z migdałami i sosem marcepanowym (bez glutenu, bez mleka)

     Szybko Tanio Smacznie
  • Ljutica - serbski kechup

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wegańskie lody bananowo - nektarynkowe z chia

     Szybko Tanio Smacznie
  • Koktajl malinowo - limonkowy

     Szybko Tanio Smacznie
  • Bananowe-cynamonowe naleśniki

     Szybko Tanio Smacznie
  • Śledź po wielkopolsku.

     Szybko Tanio Smacznie
  • Orzeźwiająca sałatka z arbuza

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka śródziemnomorska z bulgurem, pomidorami i oliwkami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pasta jajeczna

     Szybko Tanio Smacznie
  • Tarta z wędzonym łososiem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Rieska. Ziemniaczane chlebki z Finalndii

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kurczak z brzoskwiniami i ryżem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kolonialna zupa z kurczaka

     Szybko Tanio Smacznie
  • Gotowana młoda marchewka z sosem z tahiny

     Szybko Tanio Smacznie
  • Galaretka z mleka migdałowego i soku jabłkowo-porzeczkowego

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pomidorowa z mlekiem kokosowym i parmezanem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Domowa lemoniada

     Szybko Tanio Smacznie
  • Chleb z musli i cukinią

     Szybko Tanio Smacznie
  • Ekspresowa sałatka z pomidora

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka z ciecierzycy, pistacji i rodzynek

     Szybko Tanio Smacznie
  • Domowe frytki z pietruszki i marchewki z lubczykiem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Koktajl świąteczny

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kanapka z kurczakiem, pesto z pomidorów i rukolą

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pulpeciki z buraków, słodkich ziemniaków i świeżych ziół

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałata z bażantem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Svampsoppa - szwedzka zupa grzybowa

     Szybko Tanio Smacznie
  • Babka z musem jabłkowym. Bez glutenu, jajek i laktozy.

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pasta z wędzonego łososia

     Szybko Tanio Smacznie
  • Marynarski kociołek

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pudding chia z mlekiem kokosowym i sokiem z aronii

     Szybko Tanio Smacznie
  • Domowe muesli

     Szybko Tanio Smacznie
  • Lohikeitto - fińska zupa z łososia

     Szybko Tanio Smacznie
  • Czekoladowe ciasto na zimno (z budyniem z kaszy manny)

     Szybko Tanio Smacznie
  • Budyń jaglany. Gruszkowy. (bez glutenu, bez laktozy, bez jajek)

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pasta fasolowa z quinoa

     Szybko Tanio Smacznie
  • Szpinakowy mix

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wegański chłodnik arbuzowy z pomidorami, ogórkiem i chlebem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Domowe pesto z rukoli

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wołowe klopsiki z daktylami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Nalewka imbirowa

     Szybko Tanio Smacznie
  • Woda detox

     Szybko Tanio Smacznie
  • Hummus z cukinii

     Szybko Tanio Smacznie
  • Bezglutenowe czekoladowo-cynamonowe ciasteczka z mąki migdałowo-kokosowej

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wegańśki koktajl z komosy ryżowej i malin

     Szybko Tanio Smacznie
  • Smoothie bananowo - orzechowe

     Szybko Tanio Smacznie
  • Zielona fasolka z kiełbaskami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Naleśniki z farszem z maku i mascarpone

     Szybko Tanio Smacznie
  • Aromatyczne curry ze słodkimi ziemniakami, kalafiorem, pomidorami i marchewką

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałata z domowym sosem mango

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka z buraków i wiśni

     Szybko Tanio Smacznie
  • Bezglutenowe ciasto migdałowe

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wegański serek o smaku pomidorowym z kolendrą

     Szybko Tanio Smacznie
  • Chia fresca

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wegański sos pomidorowy

     Szybko Tanio Smacznie
  • Buraczane mufinki

     Szybko Tanio Smacznie
  • Ciasto pomidorowe z kremem i owocami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Śniadaniowa owsianka z czerwonej quinoa z jabłkiem i migdałami (bez glutenu, bez laktozy)

     Szybko Tanio Smacznie
  • Zwijańce z lazanii z dynią i migdałami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Zupa z batatów

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kolorowa quinoa z pastą z bobu

     Szybko Tanio Smacznie
  • Faszerowane brzoskwinie

     Szybko Tanio Smacznie
  • Salsa słonecznikowa

     Szybko Tanio Smacznie
  • Ciasto pomarańczowo - migdałowe bez jajek

     Szybko Tanio Smacznie
  • Bezglutenowe ciasto ze śliwkami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Ciasto szafranowo - miodowe z migdałami. Taki prawie piernik!

     Szybko Tanio Smacznie
  • Koktajl bananowo-daktylowy

     Szybko Tanio Smacznie
  • Greckie lody z białą czekoladą

     Szybko Tanio Smacznie
  • Domowa pasta z kurczaka

     Szybko Tanio Smacznie
  • Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Fritata z cukinią, pieczarkami i fetą

     Szybko Tanio Smacznie
  • Zupa krem z czerwonej fasoli

     Szybko Tanio Smacznie
  • Budyń czekoladowy z kalafiora

     Szybko Tanio Smacznie
  • Cykorie zapiekane w sosie pomidorowym

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kawowe smoothie

     Szybko Tanio Smacznie
  • Bulion z marchewką i białą fasolą

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pappardelle z cukinii w sosie pomidorowym

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka z komosy, pomelo i mięty (bez glutenu, bez laktozy)

     Szybko Tanio Smacznie
  • Bulion z pieczarkami, brokułami, marchewką i kaszą jaglaną

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka z komosy, pieczarek i kolendry

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wegański krem o smaku kawowo-kokosowym

     Szybko Tanio Smacznie
  • Smoothie melonowe z mango

     Szybko Tanio Smacznie
  • Roszponka z pomarańczą, fetą i słonecznikiem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Tarta czekoladowo - migdałowa (bezglutenowa)

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kurczak z brzoskwiniami w sosie curry

     Szybko Tanio Smacznie
  • Bezglutenowe ciasto z masłem orzechowym i bananami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Hawajskie smoothie bez laktozy

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną

     Szybko Tanio Smacznie
  • Surówka z marchwi z chrzanem

     Szybko Tanio Smacznie
  • Jogurtowy chłodnik z cukinii i awokado

     Szybko Tanio Smacznie
  • Ciasto z tahiną i koniakiem. Tak pachną Święta!

     Szybko Tanio Smacznie
  • Smoothie arbuzowe

     Szybko Tanio Smacznie
  • Sałatka z ogórków kiszonych, nektarynki, winogron i selera

     Szybko Tanio Smacznie
  • Cebulowa tarte flambée (bez glutenu). Prosto i smacznie

     Szybko Tanio Smacznie
  • Proteinowe ciacho z bananami i daktylami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pasta z ciecierzycy i pomidorów

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kremowa zupa pomidorowa z soczewicy (bez glutenu, bez laktozy)

     Szybko Tanio Smacznie
  • Drożdżowe, waniliowe bułeczki ze świeżą żurawiną i cynamonową kruszonką

     Szybko Tanio Smacznie
  • Wegański serek kokosowo-bananowy

     Szybko Tanio Smacznie
  • Koktajl zdrowotny - cytryna, imbir i miód!

     Szybko Tanio Smacznie
  • Schab pieczony w soli

     Szybko Tanio Smacznie
  • Kawa mrożona z lodami

     Szybko Tanio Smacznie
  • Pasta z fasoli i awokado

     Szybko Tanio Smacznie
  • Mus z łososia

     Szybko Tanio Smacznie
  • Zupa krabowa z Büsum

     Szybko Tanio Smacznie
  • Owocowy dodatek do musli

     Szybko Tanio Smacznie
  • Rozgrzewająca zielona herbata

     Szybko Tanio Smacznie
Zobacz więcej przepisów
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Bardzo smakowity ser;)
20.09.2017, godz. 12:10
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
21.09.2017, godz. 14:31
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
wygląda smacznie
22.09.2017, godz. 16:17
ania123
ania123 powiedział/a:
pyszności
27.09.2017, godz. 12:37
gotowaniepatki
gotowaniepatki powiedział/a:
pychotka
16.10.2017, godz. 21:51
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
bardzo fajnie się prezentuje
05.11.2017, godz. 12:21
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Nigdy nie słyszałam o takim serze. Nowość super
18.03.2018, godz. 22:43
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
To grecki ser - występuje w wersji owczej i koziej.
27.03.2018, godz. 19:36
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Za dobry ser dałabym się pokroić ☺ Na Krecie zajadalam się serami solankowymi, ale np ser żółty był mdły i o dziwnej konsystencji.
27.03.2018, godz. 19:35
gosia56
gosia56 powiedział/a:
smaczny
13.06.2018, godz. 19:25
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
28.01.2019, godz. 18:47
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
ładnie wypieczony w tej panierce
15.02.2019, godz. 14:12
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pysznie wygląda
06.05.2019, godz. 13:45
Nikita
Nikita powiedział/a:
pyszne
07.01.2020, godz. 09:55
Renixx
Renixx powiedział/a:
bardzo ciekawy przepis, takiego sera jeszcze nie jadłam
14.01.2020, godz. 16:41
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Ser wygląda przepysznie
27.06.2020, godz. 19:49
gosia56
gosia56 powiedział/a:
SMACZNY
09.12.2020, godz. 13:54

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 15 180 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
10 9 25 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).