![Kremowa zupa pomidorowa z soczewicy (bez glutenu, bez laktozy)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4720-photo-main.jpg)
Kremowa zupa pomidorowa z soczewicy (bez glutenu, bez laktozy)
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
czosnek do smaku
przyprawy (sól, pieprz, curry, papryka) do smaku
świeże zioła do smaku
jogurt sojowy naturalny trochę
Sposób przygotowania:
Ugotować z pomidorkami, cebulą i czosnkiem.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Całą zupę zmiksować, aby otrzymać gęstą konsystencję.
Podawać z kleksem jogurtu posypaną dużą ilością świeżych ziół.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.