![Sałata z bażantem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5304-photo-main.jpg)
Sałata z bażantem
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
suszone owoce trochę
mięso trochę
pomidorki koktajlowe kilka
ogórek zielony - 1 szt.
czerwona papryka - 2 szt.
czerwona cebula - 1 szt.
cukier trochę
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać a paprykę obrać i pokroić na kawałki. Podsmażyć na patelni i gdy będą miękkie dodać cukru i karmelizować. Odstawić na bok. Warzywa umyć - pomidory pokroić (ja miałam raptem dwa), ogórki i marchew obrać - wkroić do sałatki i zetrzeć na tarce. Wszystko wymieszać. Sałatę nakładać do miseczek, posypać żurawiną i ułożyć mięso (może być gorące). Na wierzchu kłaść karmelizowaną paprykę i cebulę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.