![Hummus z cukinii](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-08/5905-photo-main.jpg)
Hummus z cukinii
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: sezam, cytrusy
Składniki:
tahina - 4 łyżki
sól, pieprz, za'atar do smaku
sok z limonki - 1/2 szt.
Dodatkowe informacje:
Czy z cukinii można zrobić hummus? Tak! Chociaż jego konsystencja jest ciut inna (rzadsza) niż cieciorkowego, to myślę, że ta wariacja przypadnie Wam do gustu. U nas powstała już druga porcja, która, podobnie jak wcześniejsza, zniknie w mgnieniu oka! To smaczna propozycja nie tylko dla wegan i wegetarian, ale przede wszystkim dla osób szukających nowych smaków (mój wybredny Mąż stwierdził, że jest super!). Sezon cukiniowy trwa, a ja zostawiam Was z przepisem.Sposób przygotowania:
Życzę Wam smacznego i dajcie koniecznie znać jak sprawdza się przepis na cukiniowy hummus!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.