![Wegański serek kokosowo-bananowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-07/5691-photo-main.jpg)
Wegański serek kokosowo-bananowy
![](/cache/a32x32/files/users/658-avatar-217409196.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, jednogarnkowe, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
banan - 2 szt.
opcjonalnie: ekstrakt waniliowy trochę
Dodatkowe informacje:
Kiedy nie dawno przygotowywałam mleko migdałowe, resztki orzechów wykorzystałam do zrobienia serka o smaku śródziemnomorskim. Zastanawiałam się, dość, długo, czy z resztek kokosa (używanego do produkcji domowego mleka roślinnego) mogłabym przygotować podobny serek, tyle, że w wersji słodkiej, który można by użyć np. do naleśników.Jeśli nie macie pulpy kokosowej możecie zamoczyć kilka łyżek wiórek kokosowych w wodzie przez całą noc a następnie to zmiksować i odsączyć (płyn wypić).Sposób przygotowania:
Życzę Wam smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.