Czerwona fasola, quinoa i marchewka. Przepyszne obiadowe klopsiki
Szybko Tanio SmacznieRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka, strączkowe
Składniki:
quinoa (po ugotowaniu powinniśmy otrzymać ok 2-3 filiżanki) - 1 filiżanka
starte marchewki - 2 szt.
przyprawy: sól, pieprz, cząber, tymianek do smaku
Dodatkowe informacje:
Klopsiki są bardzo sycące, można je zjeść z bułką na zasadzie hamburgera lub solo.Świetnie smakują na ciepło i zimno.
Do farszu można również dodać odrobinę startej fety, która po po usmażeniu rozpływa się w ustach.
Smacznego
Sposób przygotowania:
Dodać ugotowaną komosę, zetrzeć marchewki,,
Wbić jajko, dodać przyprawy i całość wymieszać.
Formować jednakowej wielkości kuleczki.
Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Podawać gorące.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.