Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyTylko z NaturyKomentarze
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Przeglądasz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Przepis: Łazanki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
przepis mojej mamy
13.01.2018, godz. 15:50
Przepis: Biszkoptowa rolada z jabłkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
ulubiona mojego syneczka
13.01.2018, godz. 15:49
Przepis: Sos kurkowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
nie ma to jak prostota
13.01.2018, godz. 15:48
Przepis: Łopatka w sosie czosnkowo- majerankowym z pieczarkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
cieszę się, że Wam się podoba
13.01.2018, godz. 15:47
Przepis: Zupa z pokrzyw
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Nigdy nie jadłam, a uwielbiam smakować nieznane ☺
10.05.2017, godz. 19:04
Przepis: Porka
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Potrawa stara jak świat, która w różnych regionach Polski ma różne tradycyjne nazwy np. prażucha ziemniaczana, fusier, psiocha, fuszer, fusier, lemieszka ziemniaczana oraz Kluchy połom bite to oficjalnie uznany regionalny wariant potrawy wykonywany przez ubijanie przy użyciu specjalnej drewnianej pałki (połki - mówiąc gwarą). Polska to piękny kraj z najsmaczniejszymi potrawami Świata o pięknych nazwach dla nas młodych bardzo często nieznanych i śmiesznych.
21.02.2017, godz. 14:15
Przepis: Truskawkowy pudding chia z musem czekoladowym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
mniam :)
19.02.2017, godz. 16:32
Przepis: Zawijańce w sosie
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
19.02.2017, godz. 16:31
Przepis: Ciasto kakaowe z bitą śmietaną
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super ciacho, aż ślinka cieknie
19.02.2017, godz. 16:30
Przepis: Surówka z kapusty, marchewki i papryki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajna, super przepis :)
19.02.2017, godz. 16:28
Przepis: Pudding chia z kokosem i owocami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
wypróbowałam jest pyszny :)
19.02.2017, godz. 16:27
Przepis: 3 bit czekoladowo-kawowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
uwielbiam
19.02.2017, godz. 16:25
Przepis: Lody trzy smaki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
moje ulubione smakołyki
19.02.2017, godz. 16:24
Przepis: Kładzione kluski ze szpinakiem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajne
19.02.2017, godz. 16:23
Przepis: Ziemniaczano-serowe placuszki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
muszę wypróbować
19.02.2017, godz. 16:22
Przepis: Babeczki pomarańczowe
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
piękne
19.02.2017, godz. 16:21
Przepis: Delikatny sernik z rosą na herbatnikach.
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
sernik, serniczek pewnie paluszki lizać :)
19.02.2017, godz. 16:20
Przepis: Cavatelli szpinakowe z sosem mięsnym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Mój syn uwielbia ten makaron, dlatego często gości na naszym sole :)
18.02.2017, godz. 20:59
News: Konkurs na najlepszy przepis z wykorzystaniem oleju do gotowania i smażenia z Ghee Bio 500 ml marki Bio Planete
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Używałam już tego oleju jest super :)
14.01.2017, godz. 17:23
Przepis: Sałatka z buraczkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Czy buraczki musimy ugotować wcześniej, czy wykorzystujemy surowe?
11.10.2016, godz. 13:34
News: Wybieramy nowe nagrody na gotujwstylueko.pl
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Nowe produkty są super, dodałabym jeszcze:
- PCHEŁKI CZEKOLADOWE
- ŻELKI BEZ ŻELATYNY
- GALARETKI OWOCOWE BEZ ŻELATYNY
- BURACZKI TARTE KONSERWOWE
- GROSZEK KONSERWOWY
- OLEJ SŁONECZNIKOWY, RZEPAKOWY
- MIÓD WRZOSOWY, LIPOWY LUB MANUKA
- JAGODY GOJI
- PŁYN DO MYCIA NACZYŃ, ITP.
- PŁYN DO KAPIELI DLA DZIECI, ITP.
- SYROP DAKTYLOWY
- MORELE SUSZONE
- MLEKO KROWIE BEZ LAKTOZY
- MAJONEZ
04.10.2016, godz. 10:42
Przepis: Tort cytrynowo-herbaciany
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 10:25
Przepis: Domowe bułki do burgerów
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
piękne bułeczki
21.06.2016, godz. 10:24
Przepis: Orzeźwiające mango lassi
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
aż chce się pić
21.06.2016, godz. 10:23
Przepis: Gnocchi dyniowe z bazylią
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
dużo pracy, ale jaki efekt
21.06.2016, godz. 10:22
Przepis: Kluseczki marchewkowo-cynamonowe z orzechami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
z orzechami super
21.06.2016, godz. 10:21
Przepis: Deser tiramisu
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
mniam mniam
21.06.2016, godz. 10:20
Przepis: Ciasteczka maślane z nerkowcami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajne
21.06.2016, godz. 10:19
Przepis: Zapiekanka z jabłek.
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
muszę spróbować
21.06.2016, godz. 10:18
Przepis: Mini serniczki z herbata matcha
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
nigdy nie jadłam, ale bardzo chętnie bym spróbowała
21.06.2016, godz. 10:17
Przepis: Piegowata cukinia
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajna
21.06.2016, godz. 10:16
Przepis: Szybka tarta czekoladowa bez pieczenia
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
muszę spróbować
21.06.2016, godz. 10:15
Przepis: Kotleciki z cukinii
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajne
21.06.2016, godz. 10:14
Przepis: Tort czekoladowy z borówkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super przepis
21.06.2016, godz. 10:13
Przepis: Chleb orkiszowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajny
21.06.2016, godz. 10:12
Przepis: Krystalizowane fiołki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
świetne, na dekorację do lodów czy ciast w sam raz
21.06.2016, godz. 10:12
Przepis: Ciasteczka biszkoptowe z kremem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super dla dzieci
21.06.2016, godz. 10:10
Przepis: Makaroniki francuskie
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajne
21.06.2016, godz. 10:09
Przepis: Kolorowe rufle
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 10:08
Przepis: Maślane bułeczki śniadaniowe
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super z oscypkiem
21.06.2016, godz. 10:07
Przepis: Bagietki na zakwasie
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 10:06
Przepis: Ciasteczka listki z mąki teff
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 10:05
Przepis: Babeczki owocowe z kremem cytrynowym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 10:04
Przepis: Ciasteczka potworki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 10:03
Przepis: Kokosowe crumble z jabłkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajne
21.06.2016, godz. 10:02
Przepis: Konfitura z aronii, truskawek i jabłek
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 09:41
Przepis: Waniliowe mleko jaglane
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
21.06.2016, godz. 09:37
Przepis: Ramen
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 09:35
Przepis: Wegańskie beziki bez cukru z wodą różaną
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
piękne zdjęcie
21.06.2016, godz. 09:34
Przepis: Ozdobny makaron do rosołu
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super wygląda
21.06.2016, godz. 09:32
Przepis: Pożywny deser z tapioki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 09:31
Przepis: Grilowana pita z serem halloumi
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 09:29
Przepis: Ciasto z budyniem rabarbarowym i nektarynkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
pięknie wygląda
21.06.2016, godz. 09:28
Przepis: Wege burgery
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajne
21.06.2016, godz. 09:26
Przepis: Fatayer z indykiem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
jak ja dawno tego nie jadłam, hmmm :)
21.06.2016, godz. 09:25
Przepis: Orzeźwiająca sałatka z bobem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajna
21.06.2016, godz. 09:23
Przepis: Pilaw z ryżu
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
uwielbiam
21.06.2016, godz. 09:23
Przepis: Witaminowa sałatka owocowa
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
samo zdrowie
21.06.2016, godz. 09:22
Przepis: Aromatyczna sałatka z rzeżuchą
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajna
21.06.2016, godz. 09:21
Przepis: Chałka maślana
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
chałka z mleczkiem na śniadanko :)
21.06.2016, godz. 09:19
Przepis: Domowe lody kokosowo-truskawkowe
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
euro 2016 :)
21.06.2016, godz. 09:17
Przepis: Bakłażany na ostro
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
muszę spróbować
21.06.2016, godz. 09:17
Przepis: Pieczony kalafior w jogurcie
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 09:15
Przepis: Omleciki biszkoptowe
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 09:15
Przepis: Pieczarki faszerowane serem owczym po rumuńsku
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 09:14
Przepis: Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem.
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
muszę spróbować
21.06.2016, godz. 09:13
Przepis: Udka kurczaka pieczone z warzywami.
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super
21.06.2016, godz. 09:13
Przepis: Tarta z brzoskwiniami na orzechowym spodzie.
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
SUPER
21.06.2016, godz. 09:12
Przepis: Kasza jaglana z piersią kurczaka w warzywach
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
pomidora należy sparzyć i obrać ze skórki, wkradła się literówka, przepraszam bardzo:)
02.06.2016, godz. 19:51
Przepis: Żeberka w miodzie
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
bardzo często dodaję miodu do marynat do piersi z kurczaka,równie dobrze smakuje :)
30.05.2016, godz. 14:48
Przepis: Rolada serowa faszerowana mięsem mielonym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
30.05.2016, godz. 14:45
Przepis: Pierś kurczaka z warzywami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
30.05.2016, godz. 14:44
Przepis: Sernik z rosą
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
sernik mojego dzieciństwa
30.05.2016, godz. 14:42
Przepis: Nalewka z wiśni
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
naleweczka umm....
30.05.2016, godz. 14:41
Przepis: Leczo z dynią i ziemniakami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
muszę wypróbować
30.05.2016, godz. 14:39
Przepis: Orzechowa zebra
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
pięknie wygląda
30.05.2016, godz. 14:38
Przepis: Babka piaskowa
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
ulubione ciasto moich dzieci
30.05.2016, godz. 14:36
Przepis: Nadziewane muszle
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
jak ja uwielbiam takie jedzonko :)
30.05.2016, godz. 14:34
Przepis: Proste kotlety wołowe :)
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Coś na uzupełnienie żelaza :)
30.05.2016, godz. 14:32
Przepis: Kompot truskawkowo-jabłkowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Świeży kompocik co dziennie gości na moim stole.
01.04.2016, godz. 13:54
Przepis: Muszle ze szpinakiem i ricottą
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
04.03.2016, godz. 14:21
Przepis: Sernik jeżynowo-malinowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
jak z obrazka

04.03.2016, godz. 14:18
Przepis: Schab po warszawsku
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
taka najlepsza
04.03.2016, godz. 14:17
Przepis: Boczek rolowany
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
bardzo lubię klasykę - starą, dobrą, polską kuchnię
04.03.2016, godz. 14:17
Przepis: Makaron spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
z myślą o nich je robiłam :)
04.03.2016, godz. 14:15
Przepis: Zupa jarzynowa z makaronem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
popieram
28.01.2016, godz. 18:09
Przepis: Dziecinnie prosta babka drożdzowa
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Pomocnik Mamusi
07.01.2016, godz. 16:12
Przepis: Zapiekanka ziemniaczana - czyli przegląd lodówki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
szybko, prosto i smacznie - ja też tak lubię
30.12.2015, godz. 17:57
Przepis: Kolorowe naleśniki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Mój synek uwielbia naleśniki, więc razem eksperymentujemy w kuchni
24.11.2015, godz. 21:45
Przepis: Ciastka pszenno-jaglane z konfiturą porzeczkową
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Są :)
19.07.2015, godz. 18:07
Przepis: Bigos z młodej kapusty
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
kapusta kwaszona jest pyszna :)
22.06.2015, godz. 18:54
Przepis: Sałatka z brokuła i jaj
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
22.06.2015, godz. 18:53
Przepis: Zupa krem marchewkowa
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
30.05.2015, godz. 09:34
Przepis: Lunchbox - czyli wiosenna sałatka z fetą
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Zawsze robię dla męża, ale On jakimś dziwnym trafem zapomina wziąć do pracy.
30.05.2015, godz. 09:32
Przepis: Dietetyczny makaron z warzywami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
dzięki
30.05.2015, godz. 09:30
Przepis: Makaron z sosem warzywnym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Ja również, często goszczą u nas na stole
30.05.2015, godz. 09:30
Przepis: Zupa krem jarzynowa z kaszą gryczaną i szczypiorem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Dzięki, kasza łamie fakturę kremu, pomysł mojego syna. On nie gustuje w zupach kremach, dlatego zawsze do takich zup dodaję Mu ryż, kaszę lub makaron. Jak On to mówi "ta zupa jest zbyt miękka" :)
30.05.2015, godz. 09:28
Przepis: Kurczak faszerowany mięsem mielonym i pieczarkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
mojej teściowej
18.05.2015, godz. 12:45
Przepis: Schab gotowany
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Jest pyszny i soczysty, może stanowić bazę do wielu potraw
18.05.2015, godz. 12:44
Przepis: Fusilli ze schabem gotowanym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
dzięki
18.05.2015, godz. 12:43
Przepis: Zupa marchewkowa z makaronem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
oj jest :)
18.05.2015, godz. 12:43
Przepis: Świderki z warzywami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
również tak myślę :)
18.05.2015, godz. 12:42
Przepis: Białe szparagi z czosnkiem niedźwiedzim
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Super :)
14.05.2015, godz. 14:34
Przepis: Kotlety z jaj (jajeczne)
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Mój synek przypomniał mi o tym daniu, często ma takie kotleciki w przedszkolu
06.05.2015, godz. 20:35
Przepis: Sałatka z nowalijek
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Ja również, zwłaszcza wiosną i latem :)
06.05.2015, godz. 20:32
Przepis: Jaglany tort orzechowy na zimno
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Muszę wypróbować, bardzo ciekawy przepis :)
05.05.2015, godz. 13:14
Przepis: Sernik z nutką pomarańczy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Super wygląda :), aż ślinka cieknie
05.05.2015, godz. 13:10
Przepis: Pączki z makiem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Proszę bardzo :)
05.05.2015, godz. 13:07
Przepis: Polędwiczki w sosie maślakowym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Maślaki zawsze zbieram osobiście w młodym lasku sosnowym mojej mamy. Tak są to grzyby bardzo pracochłonne, ale jakie smaczne, oczywiście zawsze należy ściągnąć skórkę z kapeluszy - dziękuję Basiu, że na to zwróciłaś uwagę, mój błąd przepraszam.
04.05.2015, godz. 22:36
Przepis: Kuskus z kurczakiem i warzywami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
kasza jaglana fajny pomysł muszę spróbować :)
04.05.2015, godz. 22:28
Przepis: Zupa kalafiorowa
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
04.05.2015, godz. 22:27
Przepis: Placki ziemnaczane
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
mój mąż lubi na słono, a ja na słodko :)
04.05.2015, godz. 22:24
Przepis: Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Czy te nasiona przypadkiem nie są wykorzystywane do produkcji super kremów, które wpływają na nawilżenie i odbudowę naszej skóry od wewnątrz ? Czy ja coś pomyliłam?
04.05.2015, godz. 22:13
Przepis: Papryki nadziewane
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
ser mozzarella jest świetny do zapiekania
04.05.2015, godz. 22:05
Przepis: Zupa z soczewicy czerwonej
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
1 szklankę soczewicy dodawałam do zupki
04.05.2015, godz. 22:01
Przepis: Filet z dorsza w panierce z pieczonymi ziemniaczkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
04.05.2015, godz. 21:59
Przepis: Sos grzybowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
04.05.2015, godz. 21:59
Przepis: Papryka marynowana z cebulą
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
04.05.2015, godz. 21:57
Przepis: Zrazy drobiowe z pieczarkami i cebulką
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
04.05.2015, godz. 21:57
Przepis: Kremowa zupa kalafiorowa
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
:)
04.05.2015, godz. 21:56
Przepis: Ziołowy kurczak
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:




:)








04.05.2015, godz. 21:55
Przepis: Potrawka z pieczarek
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Uwielbiam pieczarki pod każdą postacią. Muszę wypróbować :)
04.05.2015, godz. 17:28
Przepis: Lekka pianka z truskawkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Uwielbiam takie pianki
30.04.2015, godz. 16:30
Przepis: Domowy chleb
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
taki najlepszy :)
30.04.2015, godz. 16:27
Przepis: Dyniowe latte
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Nie wiedziałam, że tak można wykorzystać dynię
30.04.2015, godz. 16:23
Przepis: Pasta z wędzonej makreli na krakersach
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Na imprezkach bardzo szybko znika
30.04.2015, godz. 16:16
Przepis: Łosoś wędzony w tortilli
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Dzięki
30.04.2015, godz. 16:15
Przepis: Pasztet drobiowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
100% mięsa w mięsie :)
30.04.2015, godz. 16:14
Przepis: Murzynek
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
ja również, nawyk z dzieciństwa :) Tak smakuje każde ciasto..... z zimnym świeżym mleczkiem
30.04.2015, godz. 16:13
Przepis: Spaghetti bolognese
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Ja używam świeżych pomidorów, gdy mam więcej czasu, a zazwyczaj sok pomidorowy i pulpa pomidorowa lub pomidory w puszce bez skórek
30.04.2015, godz. 16:11
Przepis: Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchwi
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Nie ma to jak tradycja
30.04.2015, godz. 16:07
Przepis: Potrawka z kurczaka
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Dzięki, polecam
30.04.2015, godz. 16:07
Przepis: Bigos z cukinii
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Ja dostałam przepis od koleżanki i postanowiłam wypróbować, super smakuje polecam
30.04.2015, godz. 16:05
Przepis: Sos czosnkowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Muszę spróbować z majerankiem. Ja nieraz dodaję szczyptę ziół prowansalskich.
30.04.2015, godz. 16:02
Przepis: Zalewajka na kwaszonej kapuście babci
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
To przepis mojej mamy, ona dodaje śmietanę, mi niestety prawie zawsze się zważa.
30.04.2015, godz. 16:00
Przepis: Komosa ryżowa z kurczakiem i warzywami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Mój syn je ją bardzo chętnie.
30.04.2015, godz. 15:59
Przepis: Przecier pomidorowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Mój mąż go przygotowuje zazwyczaj :)
30.04.2015, godz. 15:55
Przepis: Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Poproszę adres, to wyślę :)
30.04.2015, godz. 15:52
Przepis: Grochówka wojskowa
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
A mi obierak........... dużo pracy ale ile zabawy:)
30.04.2015, godz. 15:51
Przepis: Cukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Ja od zawsze miałam problem z cukinią, a dokładniej mówiąc z jej goryczką. Od czasu gdy nauczyłam się jej pozbywać uważam cukinię za super warzywo.
30.04.2015, godz. 15:50
Przepis: Sałatka z brokuła, jaja i pomidora
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Ja ją jadłam u znajomej i postanowiłam sama taką przyrządzić. Łatwa i pożywna :)
30.04.2015, godz. 15:47
Przepis: Sałatka jesienna
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Ja również uwielbiam sałatki :)
30.04.2015, godz. 15:45
Przepis: Złoty Chleb
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
wyjdzie, wyjdzie :)
30.04.2015, godz. 15:44
Przepis: Zupa rybna
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Podobnie jak mój mąż, chyba faceci lubią zupę rybną :), w końcu ryba to też mięso :)
30.04.2015, godz. 15:42
Przepis: Rosół imbirowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
całkiem inny smak rosołu
30.04.2015, godz. 14:12
Przepis: Zupa brokułowa z pęczakiem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
fajnie smakuje
30.04.2015, godz. 14:07
Przepis: Rosół z wiejskiego koguta z naleśnikiem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Dzięki
fajnie, że Ci się podoba :)
30.04.2015, godz. 14:05
Przepis: Schabowy w panierce z płatków jaglanych
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Dekoracje z marchewki i rzodkiewki wykonałam strugaczką do warzyw :)
28.04.2015, godz. 14:39
Przepis: Kotlet schabowy - klasyczny
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Co my byśmy zrobiły bez tego schabowego :)
28.04.2015, godz. 14:37
Przepis: Rosół imbirowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Bardzo rozgrzewa dobra na przeziębienie
28.04.2015, godz. 14:36
Przepis: Zupa pomidorowa z mięsem mielonym, i pieczarkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Dzięki
28.04.2015, godz. 14:35
Przepis: Pieczeń schabowa
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Zgadzam się :) Przynajmniej wiemy co jemy :)
28.04.2015, godz. 14:34
Przepis: Farfalle z klopsami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Oczywiście do przygotowania tego dania potrzebujemy opakowanie makaronu farfalle. Przepraszam zapomniałam dodać w składnikach.
17.04.2015, godz. 11:36
Przepis: Sajoer Lodeh czyli zupa warzywna z mlekiem kokosowym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
pięknie wygląda, pewnie wspaniale smakuje :)
09.04.2015, godz. 15:41
Przepis: Wege gołąbki jaglano- marchewkowe
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Muszę wypróbować :)
09.04.2015, godz. 15:40
Przepis: Idealny koktajl na lato
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super :)
09.04.2015, godz. 15:38
Przepis: Zupa brokułowa na mleku
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Przepraszam, że pytam czy znasz blogera kulinarnego pawel2157, pewnie to Twój znajomy, macie fajne przepisy, https://www.winiary.pl/przepis.aspx/93024/zupa-brokulowa-na-mleku.
Często korzystam z jego przepisów są świetne. Pozdrawiam
01.04.2015, godz. 13:55
Przepis: Wegetariańska zapiekanka warzywna
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Fajny przepis :) z pewnością ma niewiele kcal, muszę mężowi zaproponować taką wersję zapiekanki.
26.03.2015, godz. 11:58
Przepis: Surówka z kalarepy w sosie azjatyckim
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Muszę wypróbować :)
26.03.2015, godz. 11:54
Przepis: Wegetariańska galaretka warzywna
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
dzięki, w sam raz na święta :)
26.03.2015, godz. 11:51
Przepis: Krabik z jabłka - coś dla niejadka
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Moje dziecko je tylko owoce w przedszkolu, więc jestem zmuszona do kreatywności w tym zakresie.
09.03.2015, godz. 13:35
Przepis: Gruszka w sosie waniliowym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Podobnie można zrobić jabłka.
20.02.2015, godz. 10:43
Przepis: Krupnik z kaszą jaglaną
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Na zimę i nie tylko. Ulubiona zupa mojego męża.
19.02.2015, godz. 10:24
Przepis: Sałatka z fenkuła, selera naciowego oraz papryki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Główka selera naciowego to cały seler naciowy - czyli podstawa wraz z łodygami, natomiast podstawa selera to ta część, z której wyrastają łodygi. Górne kłącza selera to ta część łodygi selera, z której wyrastają listki selera. Listki selera można wykorzystać do dekoracji podobnie jak majonez.
Pozdrawiam
11.02.2015, godz. 15:12
Przepis: Tarteletki pomarańczowe z budyniem i owocami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Szkoda, że ja nie mam takich zdolności do wypieków.
14.01.2015, godz. 14:46
Przepis: Róże z kruchego ciasta
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
cudownie wyglądają
14.01.2015, godz. 14:44
Przepis: Rumowe babeczki z borówkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Wspaniale wygląda i pewnie tak smakuje :)
14.01.2015, godz. 14:42
Przepis: Zupa zacierkowa
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
i tak smakuje
10.11.2014, godz. 17:52
Przepis: Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Bardzo dobry dodatek do wszelakich mięs, zamiast ziemniaków
10.11.2014, godz. 17:50
Przepis: Rosół z kury zielononóżki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Witaj Sylwku
Przepraszam Cię ale nie pamiętam
10.11.2014, godz. 17:47
Przepis: Pikantne kotleciki z ryżu i pieczarek
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
muszę wypróbować
26.03.2014, godz. 21:49
Przepis: Papryczki faszerowane
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super, pięknie wygląda
26.03.2014, godz. 21:45
Przepis: Ulubiony pszenno-zytni
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
wspaniale wygląda
26.03.2014, godz. 21:43
Przepis: Sos czosnkowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
POPIERAM:)
25.02.2014, godz. 17:50
Przepis: Słoneczna kanapka
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Awokado mimo, że ma w swoim składzie tyle tłuszcz, to i tak warto go jeść, ponieważ:
zawiera dużo jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, które zmniejszają stężenie złego cholesterolu (LDL). Niektóre badania sugerują, że mogą także obniżać niebezpieczeństwo raka piersi. Zwiększają też wchłanianie karotenoidów – substancji, które zmniejszają ryzyko zawału i zwyrodnienia plamki żółtej (może prowadzić do utraty wzroku). Oprócz zdrowego tłuszczu awokado zawiera witaminę E, błonnik, folacynę i potas.
Moje zapytanie było próbą nawiązania dyskusji na temat zdrowego odżywiania, zbawiennego działania dobrych tłuszczy niezbędnych w naszej codziennej diecie.
25.01.2014, godz. 11:39
Przepis: Słoneczna kanapka
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
100g Awokado zawiera 15% tłuszczu 160 kcal, a pozostałe składniki ? Ta kanapeczka zawiera tyle kcal co pełnowartościowy obiad - ze schabem. Ale na pewno jest pyszna.:)
19.01.2014, godz. 10:50
Przepis: Lekka sałatka w sezamie
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
A to jajko to jajko w koszulce.
18.01.2014, godz. 21:20
Przepis: Lekka sałatka w sezamie
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Wypróbowałam. Gratulują fajnego i dobrego przepisu.
18.01.2014, godz. 21:17
Przepis: Ptysie z pieczarkami
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
To taka miła odmiana od krokietów
18.01.2014, godz. 21:13
Przepis: Śledź w sosie pomidorowym z suszonymi śliwkami i cynamonem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Musisz spróbować. Koniecznie napisz co sądzisz.
18.01.2014, godz. 21:11
Przepis: Pierogi z serem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Nie będę zaprzeczać :)
18.01.2014, godz. 21:10
Przepis: Sałatka Jakuba
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Jakub zaniósł ją do przedszkola na wigilię i zrobiła furorę - stąd ta nazwa
18.01.2014, godz. 21:09
Przepis: Pasztet drobiowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Ja lubię wiedzieć co jem
18.01.2014, godz. 21:07
Przepis: Murzynek
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
A jak smakuje ze szklaneczką zimnego mleka hmmm poezja.
18.01.2014, godz. 21:06
Przepis: Makowiec krucho-drożdżowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Co oznacza krucho- w tym przepisie?
18.01.2014, godz. 21:04
Przepis:
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
myślę, że gorzka czekolada dopełniałaby całości:)
18.01.2014, godz. 21:02
Przepis: Słoneczna kanapka
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Taka kanapeczka w bioderka pójdzie - liczyłaś kiedyś kalorie tej kanapeczki
18.01.2014, godz. 20:54
Przepis: Norymberskie pierniczki
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Pięknie wyglądają
16.01.2014, godz. 23:18
Przepis: Wiosenny kurczak
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Fajny przepis
16.01.2014, godz. 23:17
Przepis: Piwo grzane na zimowe wieczory
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Kolega podsunął mi pomysł ;)
16.01.2014, godz. 23:15
Przepis: Kuskus z fasolką szparagową, ananasem, czerwoną cebulą i pestkami dyni
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
super przepis
16.01.2014, godz. 23:13
Przepis: Ciasteczka Maurycowe cynamonowo-orzechowe
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Fajny dzieciak przystojniak
16.01.2014, godz. 23:10
Przepis: Tatar śledziowy
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Fajna prezentacja potrawy
16.01.2014, godz. 23:09
Przepis: Makaron z warzywami i kurczakiem w sosie serowym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Uwielbiam tego typu dania - ale niestety idą w biodra :)
16.01.2014, godz. 23:07
Przepis: Łosoś w sosie koperkowym
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Mój mąż i syn uwielbia ryby - mówią że rewelacja
16.01.2014, godz. 23:05
Przepis: Pasta z wędzonej makreli na krakersach
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Goście się zachwycali
16.01.2014, godz. 22:55
Przepis: Filet z piersi kurczaka z ananasem
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Bezpieczniejsza wersja to usmażyć filety w panierce z obu stron. Następnie filety ułożyć na blachę na nie ananasa oraz ser, piec w 200 stopniach w piekarniku, aż do rozpuszczenia się sera, po wyjęciu dodać ketchup.
06.01.2014, godz. 19:39
Przepis: Ptysie z bitą śmietaną
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Ja tez
02.01.2014, godz. 18:09
Przepis: Tortilla
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Super przepis ;), od dziś mój ulubiony
03.12.2013, godz. 19:13
Przepis: Zupa pomidorowa
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Mój synek również uwielbia pomidorową zwłaszcza na passacie lub pulpie pomidorowej oczywiści bio, koncentrat pomidorowy może się schować.
A kto nie lubi pomidorowej :)
18.11.2013, godz. 23:52
News: Kawa zielona nie czarna
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
Zielona kawa sprzyja odchudzaniu, gdyż kwas chlorogenowy to antyoksydant, który powoduje obniżenie wchłaniania cukru, co z kolei pobudza organizm do aktywnego korzystania ze zgromadzonych w nim zapasów.
12.11.2013, godz. 20:49

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet