Filet z piersi kurczaka z ananasem
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
puszka ananasa w plastrach bio - Amaizin - 1 szt.
ser żółty śmietankowy bio - Bio Produkt - 150 g
jaja bio - Bio Planet - 2 szt.
bułka tarta bio - Bio Planet - 1 szt.
olej do smażenia bio - Bio Planete
sól morska, pieprz czarny mielony bio trochę
ketchup łagodny bio - Rapunzel - 6 łyżeczek
Sposób przygotowania:
Jaja rozkłócić z mlekiem. Filety przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej, jajku i ponownie w bułce. Usmażyć na patelni. Kiedy jedna strona jest już złotobrązowa przewrócić na drugą. Na wierzch usmażonej piersi od razu położyć plaster ananasa i żółty ser. Smażyć do momentu rozpuszczenia się sera. I w taki sam sposób postępujemy z resztą kotletów.
Przed podaniem w zagłębienie ananasa włożyć łyżeczkę ketchupu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.