![Żeberka w miodzie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-05/7800-photo-main.jpg)
Żeberka w miodzie
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: miody, mięso, wieprzowina
Składniki:
- 3 łyżki płynnego miodu
- 3 ząbki czosnku
-1 marchewka
- 1 łyżeczka soli
- 1 czubata łyżeczka ostrej papryki w proszku lub jedna suszona
- 2-3 liście laurowe
- 3-4 łyżki oleju rzepakowego
- 1 szklanka wody
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić.
Następnie przewrócić mięso kością do dołu, pozostałą marynatę polać mięso.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.