Wegetariańska zapiekanka warzywna
zyjezebyjescRodzaj posiłku: zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka, soja, nabiał krowi
Składniki:
mąka kukurydziana - 150 g
masło - 110 g
soda - 1 łyżeczka
mleko sojowe - 1/5 litra
cebula - 6 szt.
olej kokosowy do duszenia warzyw trochę
sól, pieprz i rozmaryn do smaku
kostka tofu - 1 szt.
ser kozi Fetikoz - 1 opakowanie
jaja - 3 szt.
Sposób przygotowania:
2. Masę wykładamy do blaszki i pieczemy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C
3. Cebulę i marchewki obieramy, myjemy, kroimy drobno i dusimy na patelni na oleju kokosowym razem z przyprawami, przez ok. 10 minut
4. Warzywa układamy na upieczonym kukurydzianym spodzie, posypujemy starkowanym tofu i serem kozim i polewamy ubitymi jajkami
5. Zapiekankę pieczemy przez ok. 20-30 minut (aż góra zapiekanki się przyrumieni)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.