Murzynek
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kakao bio - 3 łyżki
mleko bio - 7 łyżek
cukier - 1 + 1/2 szklanki
proszek do pieczenia bio - 3 łyżeczki
mąka pszenna typ 550 bio - 1 + 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Oddzielić żółtka od białek.
Do jednej miski wbić żółtka, dodać mąkę, proszek do pieczenia i przestudzoną masę kakaową. Dokładnie wymieszać.
W drugiej misce ubić na sztywno białka.
Dodać białka do ciasta i delikatnie wymieszać. Wlać ciasto do posmarowanej masłem i wysypanej mąką keksówki i wstawić na ok. 40 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.