Zupa marchewkowa z makaronem
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: miody, gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
- pietruszka - 1 szt.
- udko kurczaka - 1 szt.
- szczypiorek trochę
- sól morska do smaku
- miód - 1-2 łyżka
- woda - 2-2,5 litra
- makaron świderki - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Mięso wypłukać, zalać zimną wodą, gotować na wolnym ogniu. Marchewkę, pietruszkę umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki dodać do wywaru. Przyprawić solą do smaku, dodać ziarna pieprzu, szczypior oraz inną zieleninę wedle uznania.
Gdy mięso i warzywa będą miękkie wyjąć mięso, a całość zmiksować (gdyby zupa była za gęsta dodać wody i zagotować). Na koniec do zupy dodać miód wymieszać, nie gotować (miód w wyższej temp. niż 40 st. C traci swoje właściwości).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.