Zupa jarzynowa z makaronem
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
- pietruszka - 1 szt.
- kalafior (mały) - 1/2 szt.
- papryka czerwona - 1/2 szt.
- cebula - 1 szt.
- mięso drobiowe - udka, skrzydełka (opcjonalnie, bo zupa z samych warzyw jest równie smaczna) - 1/2 kg
- por kawałek
- natka pietruszki - 1/3 pęku
- lubczyk - 1/2 łyżeczki
- pieprz czarny w ziarnach - 5 szt.
- sól morska do smaku
Sposób przygotowania:
Oddzielnie gotuję makaron w osolonej wodzie, odcedzam, przelewam zimną wodą. Makaron nakładam do miseczek, polewam zupą, posypuję natką pietruszki i serwuję.
Można również 10 minut przed końcem gotowania zupy dodać do niej makaron i wszystko razem gotować do miękkości, posypać natką i podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.