Norymberskie pierniczki
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
miód wielokwiatowy alce nero - 400 g
brązowy cukier - 100 g
masło prawdziwe - 150 g
żółtka - 2 szt.
kakao - 1 łyżka
przyprawa do piernika - 1 łyżka
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
mielone migdały - 100 g
rodzynki sułtańskie BIO - 100 g
kandyzowana skórka pomarańczowa - 100 g
polewa z czekolady deserowej - 1 opakowanie
polewa z białej czekolady - 1 opakowanie
Dodatkowe informacje:
Pierniczki układamy na szklanym kloszu, lub w ozdobnym koszyczku.Autor przepisu: Aronia-wiemcojem.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.