Składniki:
marchew - 3 szt.
pietruszka - 1 szt.
pora i selera mały kawałek
cebula - 1 szt.
ziele angielskie - 2 szt.
świeży imbir - 15 g
ziarenka czarnego pieprzu - 4 szt.
sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę obieram i opalam nad gazem, tak by cała z zewnątrz się spaliła. Marchewki oraz pietruszkę obieram, myję i kroję wzdłuż na ćwiartki, dodaję do wywaru. Pora i selera myję, obieram i wrzucam do garnka.
Zupę solę i gotuję 30 minut do miękkości warzyw. Rosołu już nie gotuję.
Bardzo DROBNO pokrojony imbir dodaję do rosołu, doprawiam pieprzem i solą. Przed podaniem usuwam z rosołu pora i cebulę.
Jeśli lubisz ugotowane warzywa, podaj je w zupie, jeśli zaś nie, podaj rosół tylko z makaronem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.