Komosa ryżowa z kurczakiem i warzywami
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: gluten, mięso, grzyby, pszenica, drób, wieprzowina
Składniki:
pierś z kurczaka - 1 szt.
cebula bio - 1 szt.
cukinia biała i czerwona bio - 2 po 1 każda szt.
por bio - 1 szt.
kiełbasa wiejska - 20 dag
pieczarki - 8-10 szt.
przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka
papryka słodka - 1 łyżeczka
czosnek granulowany szczypta
mąka - 2 łyżeczki
olej do smażenia - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki.
Pora oczyścić, obrać z wierzchnich liści, umyć i pokroić w plastry.
Cebulę i pora zezłocić na rozgrzanym oleju.
Cukinie odsączyć z soku, osuszyć ręcznikiem papierowym i dodać do cebuli, podsmażyć.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.