Pieczeń schabowa
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
- 1 opakowanie przyprawy do karkówki bio
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Włożyć mięso do rękawa. Wlać 1/2 szklanki wody. Zamknąć
rękaw do pieczenia i umieścić go w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika. Piec mięso przez 60 minut (1kg mięsa
= godzina pieczenia). Po godzinie ostrożnie rozciąć rękaw od góry i rozwinąć tak, żeby nie wypłynął sok z pieczenia i podpiec mięso przez 10 min. Wyjąć mięso z piekarnika i odstawić na 10 min. , jeśli ma być podane na gorąco lub zostawić do wystudzenia - będzie pyszne na zimno z chrupiącym pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.