![Łosoś w sosie koperkowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-01/514-photo-main.jpg)
Łosoś w sosie koperkowym
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, cytrusy, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
cytryna bio - 1 szt.
sól morska do smaku
pieprz cytrynowy do smaku
SOS KOPERKOWY
koperek bio - 1 pęk
woda/ bulion warzywny - 200 ml
masło extara bio - Jasienica - 30 g
mąka pszenna typ 550 bio - Bio Planet - 30 g
sok z cytryny bio - 1 łyżeczka
sól morska, pieprz czarny mielony do smaku
Sposób przygotowania:
Naczynie żaroodporne z filetem przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 20 minut, aż ryba będzie miękka, krucha i soczysta. Łososia wyłożyć na półmisek i polać sosem koperkowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.