Zupa z soczewicy czerwonej
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: mięso, strączkowe, wieprzowina
Składniki:
marchewka - 3 szt.
pietruszka korzeń - 1/2 szt.
seler mały kawałek
cebula - 1 szt.
kiełbasa wiejska - 30 dag
boczek wędzony - 25 dag
pieprz do smaku
majranek do smaku
ziele angielskie do smaku
liść laurowy do smaku
ziemniaki - 40 ml
Sposób przygotowania:
W garnku zagotować wodę, wrzucić soczewicę, listki laurowe, ziele angielskie, obrane warzywa, dodać zawartość patelni. Doprawić solą, majerankiem - gotować, aż wszystko będzie miękkie. Przed podaniem doprawić pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.