![Sałatka jesienna](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-03/1487-photo-main.jpg)
Sałatka jesienna
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki:
Składniki:
kapusta pekińska bio - 1/2 szt.
papryka czerwona bio - 1 szt.
rzodkiew biała - 1/2 szt.
prażone pestki słonecznika - 1 garść
sól morska do smaku
pieprz czarny bio do smaku
oliwa z oliwek bio - 3 łyżki
ogórek szklarniowy bio - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Rzodkiew obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Czosnek rozdrabniamy wedle uznania. Całość przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Polewamy oliwą z oliwek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.