Zupa krem jarzynowa z kaszą gryczaną i szczypiorem
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
pietruszka - 1 szt.
seler korzeniowy - kawałek
por - kawałek
udko i skrzydełko z kurczaka (opcjonalnie, bo zupa z samych warzyw jest równie smaczna) - 1 szt.
pieprz czarny - do smaku
szczypior do posypania - trochę
kasza gryczana - 200 g
Sposób przygotowania:
Mięso odławiam, oddzielam od kości i wkładam ponownie do garnka, całość miksuję do uzyskania konsystencji kremu. Doprawiam odrobiną soli i odrobiną mielonego pieprzu.
Kaszę gryczaną paloną gotuję w lekko osolonej wodzie (na jedną porcję kaszy 1,5 porcji wody)
Zupę nalewam do miseczek, dodaje kaszy gryczanej i posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.