Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyBiszkoptowa rolada z jabłkami
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wszystko -
- wybierz -
- wszystkie -
- wszystkie -
- dowolne -
- wszystkie -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Biszkoptowa rolada z jabłkami

Biszkoptowa rolada z jabłkami

Tylko z Natury

Rodzaj posiłku: ciasta

Kuchnia (region): polska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko

Użyte składniki:

Zawiera: gluten, jajka, cytrusy, pszenica

18 osób lubi to
12 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

0 min 1 porcja

Składniki:

- jaja - 4 szt.
- mąka pszenna typ 450 - 120 g
- drobny cukier do wypieków - 100 g
- proszek do pieczenia - 3/4 łyżeczki
- mąka ziemniaczana - 3 łyżki
- duża blacha z piekarnika - 1 szt.
- papier do pieczenia kawałek
- ściereczka lniana - 1 szt.
NADZIENIE
- jabłka prażone do szarlotki (około 800 g) - 1 słoik
- galaretka cytrynowa - 1 opakowanie
- wrząca woda - 1/2 szklanki
- cynamon - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, skrobię, proszek do pieczenia - przesiać, odłożyć.

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając partiami cukier - łyżka po łyżce ubijając. Wlewać żółtka i nadal ubijać. Do masy dodać wymieszane suche składniki. Wymieszać delikatnie szpatułką, by piana nie opadła.
Płaską formę o wymiarach 28 x 42 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę, wyrównać.
Piec około 10 - 12 minut w temperaturze 180ºC lub do tzw. suchego patyczka ( pieczona zbyt długo będzie przesuszone i będzie się łamać przy zwijaniu). Natychmiast po upieczeniu (nie czekamy, aż rolada wystygnie) ciasto przełożyć na ręcznik papierem do góry. Zerwać powoli papier, a roladę z ręczniczkiem zwinąć, wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić w takiej formie do wystudzenia.
KROK 2:  Galaretkę cytrynową rozpuścić we wrzątku (125 ml), odstawić. Jabłka przełożyć do garnka, dodać cynamon, wymieszać i mocno podgrzać. Dodać rozpuszczoną galaretkę, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Włożyć do lodówki, by nadzienie się schłodziło i lekko stężało.

Jeśli jabłka prażone są domowe i masa jabłkowa jest rzadsza wystarczy do gorących jabłek wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, do jej rozpuszczenia. Wtedy nie dodajemy do galaretki wody).
KROK 3:  Wystudzoną roladę rozwinąć, usunąć ręczniczek. Natychmiast wyłożyć i równo rozprowadzić nadzienie jabłkowe i z powrotem zawinąć. Włożyć na całą noc do lodówki. Kolejnego dnia można posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową i posypać kolorową posypką. Pozostawić do stężenia polewy.

Smacznego :-).
18 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g - AMYLON

    Więcej o produkcie na stronie

    PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g - AMYLON

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • GALARETKA Z AGAREM O SMAKU CYTRYNOWYM BEZGLUTENOWA BIO 40 g - AMYLON

    Więcej o produkcie na stronie

    GALARETKA Z AGAREM O SMAKU CYTRYNOWYM BEZGLUTENOWA BIO 40 g - AMYLON

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SKROBIA ZIEMNIACZANA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • JABŁKA ŚWIEŻE BIO (GLOSTER - POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    JABŁKA ŚWIEŻE BIO (GLOSTER - POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Tylko z Natury

  • Zupa krem jarzynowa z kaszą gryczaną i szczypiorem

     Tylko z Natury
  • Ciasto ze szpinakiem - Leśny mech

     Tylko z Natury
  • Duszona wieprzowina

     Tylko z Natury
  • Fusilli ze schabem gotowanym

     Tylko z Natury
  • Marchewka do obiadu

     Tylko z Natury
  • Bitki wieprzowe w sosie warzywnym podane na komosie ryżowej

     Tylko z Natury
  • Pomidory z mozzarellą

     Tylko z Natury
  • Schab a'la Wellington

     Tylko z Natury
  • SpongeBob Kanciastoporty - by niejadek zjadł obiadek

     Tylko z Natury
  • Pieczona wieprzowina w sosie z cebuli, marchwi, pomidorów oraz prażonych pestek słonecznika

     Tylko z Natury
  • Kotlety mielone z ryżem

     Tylko z Natury
  • Sałatka wiosenna

     Tylko z Natury
  • Sałatka Zdrowa Zieleninka

     Tylko z Natury
  • Zupa krem marchewkowa

     Tylko z Natury
  • Domowa pizza

     Tylko z Natury
  • Sałatka z pomidora i ogórków

     Tylko z Natury
  • Bigos z młodej kapusty na żeberkach

     Tylko z Natury
  • Schabowy w panierce z płatków jaglanych

     Tylko z Natury
  • Polędwiczki w sosie kurkowym

     Tylko z Natury
  • Zupa jarzynowa na króliku

     Tylko z Natury
  • Soczysty schab pieczony

     Tylko z Natury
  • Krokiety mięsne

     Tylko z Natury
  • Szybka sałatka

     Tylko z Natury
  • Papryka marynowana z cebulą

     Tylko z Natury
  • Potrawka z kurczaka

     Tylko z Natury
  • Babka

     Tylko z Natury
  • Buraczki do obiadu

     Tylko z Natury
  • Szynka gotowana

     Tylko z Natury
  • Zupa kalafiorowa

     Tylko z Natury
  • Tort galaretkowy

     Tylko z Natury
  • Sos kurkowy

     Tylko z Natury
  • Obwarzanki (oponki drożdżowe)

     Tylko z Natury
  • Jajo sadzone na sałacie

     Tylko z Natury
  • Śliwki suszone zawijane w boczku

     Tylko z Natury
  • Kasza gryczana z warzywami

     Tylko z Natury
  • Pasta z wędzonej makreli na krakersach

     Tylko z Natury
  • Ziołowy kurczak

     Tylko z Natury
  • Kotlety z jaj (jajeczne)

     Tylko z Natury
  • Kluski na parze - pampuchy

     Tylko z Natury
  • Bezglutenowe kopytka z okrasą

     Tylko z Natury
  • Murzynek

     Tylko z Natury
  • Pizza z szynką, pieczarkami i cebulą

     Tylko z Natury
  • Markizy owsiane z marchewką

     Tylko z Natury
  • Gulasz z dzika

     Tylko z Natury
  • Pizza z sosem pomidorowym, serem, szynką i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Spaghetti bolognese

     Tylko z Natury
  • Kapusta z grochem

     Tylko z Natury
  • Oszukane caprese

     Tylko z Natury
  • Kurczak w sosie curry z ryżem jaśminowym

     Tylko z Natury
  • Barszcz biały

     Tylko z Natury
  • Kruche rogaliki

     Tylko z Natury
  • Cavatelli szpinakowe z sosem mięsnym

     Tylko z Natury
  • Czerwony barszcz zabielany z kraszonymi ziemniakami

     Tylko z Natury
  • Pulpety wieprzowe z ryżem

     Tylko z Natury
  • Poniedziałkowa zupa pomidorowa na rosole i soku pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Ciasto jaglane z garaletką

     Tylko z Natury
  • Rosół imbirowy

     Tylko z Natury
  • Polędwiczki w sosie maślakowym

     Tylko z Natury
  • Fasola Wigilijna na mleku

     Tylko z Natury
  • Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

     Tylko z Natury
  • Pasta z warzywami

     Tylko z Natury
  • Zupa marchewkowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Zupa z fasolką szparagową

     Tylko z Natury
  • Rosół drobiowo - wołowy

     Tylko z Natury
  • ZEBRA

     Tylko z Natury
  • Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym

     Tylko z Natury
  • Karp wigilijny w panierce

     Tylko z Natury
  • Zupa zacierkowa

     Tylko z Natury
  • Żeberka w piwie

     Tylko z Natury
  • Sałatka z brokuła, jaja i pomidora

     Tylko z Natury
  • Makaron z kiełbaską, cebulką i serem

     Tylko z Natury
  • Pieczarkowa

     Tylko z Natury
  • Warzywa z patelnii ze schabem

     Tylko z Natury
  • Schab po warszawsku

     Tylko z Natury
  • Sernik

     Tylko z Natury
  • Surówka z ogórków kwaszonych

     Tylko z Natury
  • Łazanki

     Tylko z Natury
  • Pizza z sosem pomidorowym, serem, szynką, boczkiem, salami, cebulą i mozzarellą,

     Tylko z Natury
  • Boczek rolowany

     Tylko z Natury
  • Pstrąg pieczony z warzywami - ryba

     Tylko z Natury
  • Krokiety z pieczarkami i cebulką - wigilijne

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa z cebulką i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Schab gotowany

     Tylko z Natury
  • Sałatka z brokuła i jaj

     Tylko z Natury
  • Zupa cyferkowa

     Tylko z Natury
  • Żółta sałatka

     Tylko z Natury
  • Zupa gulaszowa z mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Musaka - moussaka

     Tylko z Natury
  • Gołąbki w kapuście włoskiej

     Tylko z Natury
  • Talarki z siadłym mlekiem

     Tylko z Natury
  • Ryba panierowana smażona

     Tylko z Natury
  • Kapusta zasmażana

     Tylko z Natury
  • Zupa brokułowa z pęczakiem

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Pulpety wieprzowe

     Tylko z Natury
  • Pulpety wołowe w sosie własnym

     Tylko z Natury
  • Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchwi

     Tylko z Natury
  • Ciasto jogurtowe

     Tylko z Natury
  • Pijany gulasz wieprzowy

     Tylko z Natury
  • Pieczona karkówka

     Tylko z Natury
  • Piwo grzane na zimowe wieczory

     Tylko z Natury
  • Grochówka wojskowa

     Tylko z Natury
  • Wuzetka W-Z

     Tylko z Natury
  • Sałatka z fenkuła, selera naciowego oraz papryki

     Tylko z Natury
  • Kurczak z fasolą czerwoną i pomidorami

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa na żeberkach wieprzowych

     Tylko z Natury
  • Cukinia z patelni

     Tylko z Natury
  • Koktajl z banana, pietruszki, borówki amerykańskiej, jabłka i mięty

     Tylko z Natury
  • Jaja faszerowane w skorupkach

     Tylko z Natury
  • Fasolka szparagowa na masełku z bułką tartą

     Tylko z Natury
  • Rolada z kaczki

     Tylko z Natury
  • Kurczak z warzywami - chińszczyzna

     Tylko z Natury
  • Kasza jaglana z piersią kurczaka w warzywach

     Tylko z Natury
  • Filet z dorsza w panierce z pieczonymi ziemniaczkami

     Tylko z Natury
  • Talarki z siadłym mlekiem

     Tylko z Natury
  • Tort śmietanowo-malinowy

     Tylko z Natury
  • Wigilijny bigos z grzybami

     Tylko z Natury
  • Pieczona marchew z cukinią w ziołach

     Tylko z Natury
  • Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

     Tylko z Natury
  • Kotlety mielone wieprzowo-wołowe

     Tylko z Natury
  • Ogórki po Żydowsku

     Tylko z Natury
  • Zupa jarzynowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Kotlet schabowy

     Tylko z Natury
  • Kurczak faszerowany mięsem mielonym i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Rosół carry z prażonym słonecznikiem

     Tylko z Natury
  • Surówka z marchwi, selera i jabłka

     Tylko z Natury
  • Schab w sosie

     Tylko z Natury
  • Rolada makowa

     Tylko z Natury
  • Rizotto warzywne

     Tylko z Natury
  • Pasztet drobiowy

     Tylko z Natury
  • Chleb w jajku

     Tylko z Natury
  • Pierś kurczaka z warzywami

     Tylko z Natury
  • Jajecznica na maśle z cebulką

     Tylko z Natury
  • Krem z warzyw z krążkami cebuli i pieczoną papryką opruszony nasionami konopii

     Tylko z Natury
  • Porka

     Tylko z Natury
  • Żeberka wieprzowe w sosie własnym

     Tylko z Natury
  • Sałatka z kalafiora, marchwi, pietruszki i pomidora

     Tylko z Natury
  • Makaron z boczkiem, cebulą i jajkiem

     Tylko z Natury
  • Pierogi mięsne zapiekane z pieczarkami w śmietanie pod serową pierzynką

     Tylko z Natury
  • Rosół z kury zielononóżki

     Tylko z Natury
  • Poniedziałkowe nalesniki z mięsem z rosołu

     Tylko z Natury
  • Kasza jaglana z wołowiną, pieczarkami w warzywach

     Tylko z Natury
  • Pieczeń schabowa

     Tylko z Natury
  • Sałatka jesienna

     Tylko z Natury
  • Dietetyczny makaron z warzywami

     Tylko z Natury
  • Śledź w sosie pomidorowym z suszonymi śliwkami i cynamonem

     Tylko z Natury
  • Pstrąg faszerowany

     Tylko z Natury
  • Bigos z cukinii

     Tylko z Natury
  • Surówka z kapusty pekińskiej i selera

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka ziemniaczana - czyli przegląd lodówki

     Tylko z Natury
  • Makaron z sosem warzywnym

     Tylko z Natury
  • Krabik z jabłka - coś dla niejadka

     Tylko z Natury
  • Karp nadziewany kaszą gryczaną

     Tylko z Natury
  • Łosoś w sosie koperkowym

     Tylko z Natury
  • Łazanki z mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Faworki - chrust

     Tylko z Natury
  • Zupa brokułowa z kabanosem

     Tylko z Natury
  • Filet z piersi kurczaka z ananasem

     Tylko z Natury
  • Pączki z konfiturą

     Tylko z Natury
  • Duszona wieprzowina w sosie cebulowo-szczypiorowym

     Tylko z Natury
  • Zupa malezyjsko-polska

     Tylko z Natury
  • Bigos

     Tylko z Natury
  • Roladki z tortilli z serem i szynką

     Tylko z Natury
  • Sałatka z nowalijek

     Tylko z Natury
  • Drożdżowe racuchy z jabłkiem

     Tylko z Natury
  • Zielony kefir

     Tylko z Natury
  • Kotlet schabowy - klasyczny

     Tylko z Natury
  • Marynowana mizeria z ogórków

     Tylko z Natury
  • Kruche rurki z kremem

     Tylko z Natury
  • Sałatka z botwinką

     Tylko z Natury
  • Fasola Jaś z bułką tartą

     Tylko z Natury
  • Sos czosnkowy

     Tylko z Natury
  • Krupnik z kaszą jaglaną

     Tylko z Natury
  • Schab pieczony w rękawie

     Tylko z Natury
  • Prosta babka budyniowa

     Tylko z Natury
  • Sałatka z bulgurem

     Tylko z Natury
  • Złoty Chleb

     Tylko z Natury
  • Żeberka w miodzie

     Tylko z Natury
  • Roladki z piersi kurczaka z szynką, serem i papryką

     Tylko z Natury
  • Zimowa zupa jarzynowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana

     Tylko z Natury
  • Makaron z sosem pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Śledzie w sosie pomidorowym z curry

     Tylko z Natury
  • Sos grzybowy

     Tylko z Natury
  • Pierś z kurczaka w sosie smietanowo-koperkowym

     Tylko z Natury
  • Pierogi z serem

     Tylko z Natury
  • Sos grzybowy

     Tylko z Natury
  • Pleśniak

     Tylko z Natury
  • Żeberka w warzywach

     Tylko z Natury
  • Sałatka

     Tylko z Natury
  • Rolada serowa faszerowana mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Sałatka z kurczakiem

     Tylko z Natury
  • Bitki wieprzowe

     Tylko z Natury
  • Placki ziemnaczane

     Tylko z Natury
  • Sałatka makaronowo - brokułowa

     Tylko z Natury
  • Wegetariańska galaretka warzywna

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka makaronowa

     Tylko z Natury
  • Ziemniaki z masłem i serem

     Tylko z Natury
  • Zimne nóżki

     Tylko z Natury
  • Rolada z kaczki

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa

     Tylko z Natury
  • Łosoś wędzony w tortilli

     Tylko z Natury
  • Gulasz wieprzowa

     Tylko z Natury
  • Szarlotka z pianką

     Tylko z Natury
  • Dziecinnie prosta babka drożdzowa

     Tylko z Natury
  • Komosa ryżowa z kurczakiem i warzywami

     Tylko z Natury
  • Makaron spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Kasza jaglana z rosołem wołowo-drobiowym

     Tylko z Natury
  • Zupa ogórkowa z ryżem

     Tylko z Natury
  • Jagła

     Tylko z Natury
  • Obwarzanki / pączki kukurydziane

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa z mięsem mielonym, i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Fasola Jaś z cebulą

     Tylko z Natury
  • Zupa z soczewicy czerwonej

     Tylko z Natury
  • Zupa pieczarkowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Wieprzowina z pieczarkami w sosie brokułowym

     Tylko z Natury
  • Spaghetti z sosem pomidorowo-paprykowym

     Tylko z Natury
  • Warzywna zupa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Placki amarantusowe

     Tylko z Natury
  • Schab w sosie winnym

     Tylko z Natury
  • Zupa jarzynowa

     Tylko z Natury
  • Musaka - zapiekanka z bakłażanem

     Tylko z Natury
  • Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym

     Tylko z Natury
  • Zupa brokułowa bio

     Tylko z Natury
  • Zupa ogórkowa

     Tylko z Natury
  • Naleśniki z dżemem truskawkowym

     Tylko z Natury
  • Sałata z kapusty pekińskiej i roszponki

     Tylko z Natury
  • Sos beszamelowy

     Tylko z Natury
  • Sernik na kruchym cieście Wandzi

     Tylko z Natury
  • Ciastka francuskie

     Tylko z Natury
  • Zupa z muli

     Tylko z Natury
  • Muszle ze szpinakiem i ricottą

     Tylko z Natury
  • Kompot wieloowocowy na zimę

     Tylko z Natury
  • Pierś z kurczaka w panierce

     Tylko z Natury
  • Farfalle z klopsami

     Tylko z Natury
  • Ciastka pszenno-jaglane z konfiturą porzeczkową

     Tylko z Natury
  • Łopatka w sosie czosnkowo- majerankowym z pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Kalafior oraz brokuł z wody

     Tylko z Natury
  • Ptysie z bitą śmietaną

     Tylko z Natury
  • Kompot truskawkowo-jabłkowy

     Tylko z Natury
  • Pęczak na słodko

     Tylko z Natury
  • Świderki z warzywami

     Tylko z Natury
  • Grzyby marynowane

     Tylko z Natury
  • Ryżanka

     Tylko z Natury
  • Quinoa z kurczakiem, kiełbaską i warzywami

     Tylko z Natury
  • Bułka- warkocz

     Tylko z Natury
  • Ptysie z pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską wiejską

     Tylko z Natury
  • Pomidory nadziewane sałatka śledziową

     Tylko z Natury
  • Knedle z mięsem

     Tylko z Natury
  • Kotlety mielone

     Tylko z Natury
  • Ryba po japońsku

     Tylko z Natury
  • Kuskus z kurczakiem i warzywami

     Tylko z Natury
  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem

     Tylko z Natury
  • Sałatka wiosenna

     Tylko z Natury
  • Farfalle z brokułem i pieczarkami bio

     Tylko z Natury
  • Makaron z sosem mięsnym

     Tylko z Natury
  • Bigos z młodej kapusty

     Tylko z Natury
  • Kapuśniaczek z młodej kapusty na wieprzowinie

     Tylko z Natury
  • Croissants

     Tylko z Natury
  • Schab ze śliwką

     Tylko z Natury
  • Zupa na kwaszonej kapuście

     Tylko z Natury
  • Zupa rybna

     Tylko z Natury
  • Rosół z wiejskiego koguta z naleśnikiem

     Tylko z Natury
  • Kurczak z warzywami w sosie sojowym

     Tylko z Natury
  • Zrazy drobiowe z pieczarkami i cebulką

     Tylko z Natury
  • Gotowana rolada drobiowa faszerowana marchewką, serem i mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Lunchbox - czyli wiosenna sałatka z fetą

     Tylko z Natury
  • Wieprzowina w sosie własnym

     Tylko z Natury
  • Kolorowe naleśniki

     Tylko z Natury
  • Carpaccio z buraka

     Tylko z Natury
  • Kapusta z fasolą

     Tylko z Natury
  • Kluski śląskie

     Tylko z Natury
  • Kruche ciasteczka jaglane

     Tylko z Natury
  • Lasagne bolognese

     Tylko z Natury
  • Sos korniszonowy

     Tylko z Natury
  • Rolada szpinakowo - łososiowa

     Tylko z Natury
  • Orzechowiec

     Tylko z Natury
  • Quinoa z ryżem, jajko sadzone z marchewką

     Tylko z Natury
  • Kurczak z warzywami po chińsku

     Tylko z Natury
  • Kluski z makiem

     Tylko z Natury
  • Kotlety pieczarkowo - jajeczne

     Tylko z Natury
  • Sos śmietanowo-pieczarkowy

     Tylko z Natury
  • Cukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą

     Tylko z Natury
  • Sałatka jarzynowa

     Tylko z Natury
  • Jaja na twardo w szynce

     Tylko z Natury
  • Koktail ogórkowo - ziołowy

     Tylko z Natury
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Gołąbki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Ryż z jabłkiem i śmietaną

     Tylko z Natury
  • Szynka pieczona w warzywach

     Tylko z Natury
  • Sałatka brokułowa z ryżem i ogórkiem

     Tylko z Natury
  • Żur na zakwasie

     Tylko z Natury
  • Papryka marynowana

     Tylko z Natury
  • Kompot z suszu

     Tylko z Natury
  • Pączki z makiem

     Tylko z Natury
  • Łosoś w galarecie

     Tylko z Natury
  • Gruszka w sosie waniliowym

     Tylko z Natury
  • Diabelska pizza

     Tylko z Natury
  • Kutia

     Tylko z Natury
  • Sałatka Jakuba

     Tylko z Natury
  • Zalewajka na kwaszonej kapuście babci

     Tylko z Natury
  • Gulasz wieprzowy

     Tylko z Natury
  • Rolada biszkoptowa z garaletką Wandzi

     Tylko z Natury
  • Cukinia z marchewką i cebulką

     Tylko z Natury
  • Zupa pieczarkowa

     Tylko z Natury
  • Kremowa zupa kalafiorowa

     Tylko z Natury
  • Zupa grzybowa

     Tylko z Natury
  • Przecier pomidorowy

     Tylko z Natury
  • Kopytka

     Tylko z Natury
  • Pierogi twarogowo-szpinakowe

     Tylko z Natury
  • Zielony koktajl z ogórka

     Tylko z Natury
  • Koktajl pietruszkowo-brzoskwiniowo-bananowy

     Tylko z Natury
Zobacz więcej przepisów
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pyszna , apetyczna rolada;)
21.11.2017, godz. 12:47
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pyszna rolada rolada
21.11.2017, godz. 15:42
Robert1729
Robert1729 powiedział/a:
super przepis :)
27.11.2017, godz. 20:33
Tylko z Natury
Tylko z Natury powiedział/a:
ulubiona mojego syneczka
13.01.2018, godz. 15:49
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
robię zupełnie inaczej
13.04.2018, godz. 17:13
Nikita
Nikita powiedział/a:
Fajny przepis, ale zamiast tych kolorowych cukrowych groszków pełnych sztucznych barwników i cukru posypalabym ja wiórkami kokosowymi eko lub płatkami migdałowymi
10.02.2020, godz. 11:04
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Myślę, że to dobry pomysł
26.08.2020, godz. 11:00
Renixx
Renixx powiedział/a:
Wygląda cudnie i na pewno pysznie smakuje :)
21.03.2020, godz. 13:37
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Bardzo apetyczna
13.09.2020, godz. 19:09
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
11.12.2020, godz. 17:06
annaeko
annaeko powiedział/a:
super rolada
26.02.2022, godz. 12:04
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
pycha
03.02.2023, godz. 16:15

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Gazpacho z awokado i ogórka

Gazpacho z awokado i ogórka

Magdalena Nagler - foodmania
12 10 10 min
Pierogi z borówkami

Pierogi z borówkami

Paulina Jasińska
6 6 60 min
Puszysty chleb na kefirze

Puszysty chleb na kefirze

MagdalenaKK
8 9 180 min
Napój z babką płesznik - koktajl na podjadanie i utratę wagi

Napój z babką płesznik - koktajl na podjadanie i utratę wagi

Paulina Jasińska
6 4 10 min
Lemoniada z czerwonej koniczyny

Lemoniada z czerwonej koniczyny

Nikita
10 10 20 min
Budyń bananowy z borówkową galaretką

Budyń bananowy z borówkową galaretką

Barbara Strużyna
5 4 15 min
Lemoniada ogórkowa

Lemoniada ogórkowa

Barbara Strużyna
4 3 10 min
Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

Barbara Strużyna
7 5 40 min
Woda na dzień dobry

Woda na dzień dobry

Barbara Strużyna
7 2 5 min
Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

Syrop z kwiatów bzu czarnego z limonką

Nikita
9 13 15 min
Domowa woda smakowa ananasowo-limonkowa

Domowa woda smakowa ananasowo-limonkowa

Dorota Rozbicka
14 13 15 min
Szakszuka obiad w 15 minut

Szakszuka obiad w 15 minut

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 12 15 min
Krewetki z kiszonymi cytrynami po marokańsku

Krewetki z kiszonymi cytrynami po marokańsku

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 10 15 min
Sos paprykowy - Lutenica

Sos paprykowy - Lutenica

Barbara Strużyna
7 4 60 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

  • - wszystko -
  • ciasta (2722)
  • danie główne (4166)
  • desery (4022)
  • jednogarnkowe (892)
  • lunchbox (1254)
  • napoje (1616)
  • pieczywo (493)
  • przetwory (576)
  • przystawki i przekąski (2962)
  • sałatki (1918)
  • sosy (309)
  • śniadanie (2610)
  • z grilla (113)
  • zapiekanki (401)
  • zupa (1115)
  • - wszystkie -
  • afrykańska (16)
  • amerykańska (171)
  • arabska (58)
  • bałkańska (29)
  • chińska (121)
  • czeska (38)
  • francuska (123)
  • grecka (52)
  • gruzińska (9)
  • hiszpańska (32)
  • holenderska (11)
  • indyjska - hinduska (152)
  • japońska (57)
  • kresowa (152)
  • meksykańska (57)
  • międzynarodowa (4048)
  • niemiecka (86)
  • polska (9277)
  • śródziemnomorska (245)
  • tajska (91)
  • węgierska (35)
  • włoska (475)
  • - wszystkie -
  • Konkurs - Pistacjowy przepis z Alce Nero (12)
  • Domowe (np: lody, majonez) (670)
  • dla dzieci (4348)
  • na zimę (rozgrzewające) (1299)
  • Sylwester (1283)
  • Wielkanoc (1155)
  • Wigilia (979)
  • - dowolne -
  • wegańskie (2388)
  • bezglutenowe (6611)
  • ryby i owoce morza (763)
  • wegetariańskie (9700)
  • - wszystkie -
  • _Olla_ (242)
  • _Róża_ (36)
  • @zdrowoprzezlife (10)
  • 25san08 (3)
  • 9anetka9 (13)
  • A.Brava (5)
  • AdaKosm (1)
  • Adriana (4)
  • Aga SuRyl (1)
  • aga1615 (1)
  • agioos (3)
  • Agnes1992 (1)
  • Agnieszka (11)
  • Agnieszka Nitsu AktywneZywienie (53)
  • Agnieszka Strużyna (46)
  • aguchaka (38)
  • Alce Nero (9)
  • Aldonka (1)
  • Aleksandra K. (2)
  • Alexandra (1)
  • alexgirl (1)
  • aliciative (1)
  • Alicja (12)
  • Allos1 (3)
  • Amaizin (9)
  • Amarello (40)
  • Amelia Asztemborska (7)
  • Amylon (2)
  • Andriu Andrzej (2)
  • Andzia (3)
  • Aneta Sobieraj (23)
  • Aneta1 (2)
  • Aneta76 (2)
  • AnetaH (2)
  • angelusia (3)
  • ania123 (11)
  • aniap183 (1)
  • Anime5 (2)
  • Anita Zegadło (1)
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz (758)
  • Anitka (1)
  • ankaakna (3)
  • anna anna (1)
  • Anna Gierula (1)
  • Anna Szcześniak (9)
  • annaeko (118)
  • AnnaKruszyna (1)
  • AnnaPi (1)
  • annika (13)
  • aries19 (1)
  • asika100 (6)
  • awesomelife.pl (1)
  • Awokadola (32)
  • Badylarka (11)
  • Baranek (1)
  • barara (1)
  • Barbara Mulik (49)
  • Barbara Strużyna (487)
  • Barbaraa (2)
  • Beata Ogrodowczyk (1)
  • beata28 (1)
  • BeataCygi (12)
  • bercia601 (2)
  • Bernadeta1984 (1)
  • Beti 21 (1)
  • BIO PLANÈTE (43)
  • Bio Vegan (1)
  • bioart (8)
  • biogol (15)
  • BoBoBi (1)
  • bogusia 82 (1)
  • Bożena O. (1)
  • Bożena1960 (527)
  • Bronka007 (7)
  • ChilliBite.pl (2)
  • COCOMI (4)
  • CookTobi.pl (8)
  • corngold (1)
  • Cotakpachnie? (23)
  • d.kublik (2)
  • Dagooshya (81)
  • damian (2)
  • Damian H (1)
  • DawidK (1)
  • definicjasmaku (35)
  • Dejw88 (11)
  • Diana St (16)
  • dishdogz (6)
  • dkrzew (20)
  • Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) (134)
  • Dominika Olivia (16)
  • Dominika Wakieć (4)
  • doprawionefantazja (5)
  • Dorota Duszak (74)
  • Dorota Kida (3)
  • Dorota Owczarek (1)
  • Dorota Paluchowska (1)
  • Dorota Rozbicka (294)
  • Dorota Woźniak - Twins Pot (97)
  • dorotaR (460)
  • Edyta Knapik (9)
  • Edytak (7)
  • EKO przewodnik (17)
  • ekolubek (2)
  • Ekoprodukt (4)
  • Eksperymentalnie_com (9)
  • elapolo (32)
  • Elciaa (2)
  • Elinka (20)
  • elwira652 (1)
  • Emilia Żebrowska (1)
  • Emiliazeb (1)
  • ewaeu. (57)
  • ewsliwk2 (2)
  • Eylul29 (1)
  • Fabijańscy (45)
  • FAMILY (213)
  • FioletoweAparaty (13)
  • Fiolka13 (24)
  • fit_runner (18)
  • foodcooklove.pl (1)
  • FoodLabStudio (2)
  • foodmania (535)
  • Gabriela Małgorzata (2)
  • Gabrysia (1)
  • gacek1000 (18)
  • garysiak (4)
  • glamlady88 (1)
  • gosia56 (143)
  • gotowaniepatki (105)
  • gotujwstylueko.pl (212)
  • GrabaJ (1)
  • Grażyna P. (1)
  • Grochowska Nutritherapy (4)
  • H A B I B I ☺ (208)
  • Hanna Markowska (1)
  • healthy-dreams (309)
  • helixpomatia (1)
  • HELPA CzaryMamy (3)
  • Herbis (13)
  • hrycanka (1)
  • Ika 1961 (18)
  • Ineczka (10)
  • Ivi111 (7)
  • Iwona Kuczer (269)
  • Iwona Żuczek (6)
  • Iwona_ (1)
  • Iza Godlewska (3)
  • Izabel22289 (3)
  • Izabell (1)
  • Jadowita (41)
  • Jescbyzycwzdrowiu (3)
  • Joanna17 (4)
  • Jokan_eco (1)
  • Jolanta Okonek (94)
  • Julia Kośminek (6)
  • Just a SALAD (3)
  • Justyna Dolecka (1)
  • Justyna Filipek (1)
  • Justynakusiak (6)
  • Justynkaaaa88 (7)
  • Kagadu (1)
  • Karmiąca Mama (2)
  • Karola30 (1)
  • Karolina Wojewoda (1)
  • Karolina1996 (17)
  • Kasia7212 (1)
  • Kasiaa (1)
  • Kasiak (2)
  • kaskaroman97 (1)
  • Katarzyna Kachel (54)
  • Katarzyna L Wójcik (2)
  • Katarzyna Malewska (37)
  • katarzyna321 (1)
  • KatarzynaS (1)
  • Katjuszen (1)
  • Kiki dietetycznie (1)
  • Kinga Bajcar (259)
  • kinga.g (1)
  • KingaP (2)
  • kingaxb (1)
  • kitchen_by_emma (2)
  • Klaudia (1)
  • Klaudynka (7)
  • knowak (8)
  • Konstancja Alicja (58)
  • kropkak (1)
  • Krzepa (1)
  • Kubajah (1)
  • kuchareczka221 (91)
  • Kuchnia Letycji (8)
  • KuchniaMagdaLeny (35)
  • lekkostrawnie (4)
  • LenaMagdalena (1)
  • Lifefood (1)
  • Lima (3)
  • Little Miracles (4)
  • lizzie (1)
  • llsylwia92 (3)
  • Lockelany (28)
  • Loren83 (1)
  • Loreta (1)
  • losica (3)
  • Losteraable (1)
  • ŁukaszK (11)
  • Magda Gaudyn (8)
  • Magda Migaszewska (1)
  • Magda Wojtkiewicz (1)
  • Magda_lena (12)
  • Magdalena Nagler - foodmania (724)
  • Magdalena Zabagło (1)
  • MagdalenaKK (71)
  • Magster (55)
  • Malwina Łyczyńska (2)
  • Małgorzata cieplińska (1)
  • Małgoś (1)
  • MamaNaMedal (35)
  • Marciula (1)
  • Marek Zaremba (1)
  • Margo1 (1)
  • Maria Kawa (1)
  • MarioG (1)
  • Mariola (33)
  • mariola.mk (18)
  • Mariola555 (2)
  • Marta (1)
  • Marta Kalamon (1)
  • Marta Serafin (1)
  • Marta Słota (1)
  • Marta.Z (1)
  • MartaKowalska (1)
  • MartaPij (1)
  • martines (20)
  • Martul (1)
  • Martyna Woj (1)
  • Maryjestcool (2)
  • marysieńka (1)
  • Marzena Pająk (10)
  • marzenna (5)
  • Marzenna Przeorska (1)
  • matesko (16)
  • Mateusz (5)
  • Mateusz Pączek (2)
  • Mateusz95 (1)
  • maupeczki (1)
  • Maurycy (1)
  • Me Gusto (Super Krówka) (3)
  • Melanika (18)
  • Melisa (12)
  • mellowfruit (1)
  • MichalDabek (10)
  • Michalmarek (1)
  • Michał wrzosek (1)
  • mijo20 (1)
  • Mikołaj Bator (23)
  • minieko (2)
  • MintTaste (3)
  • miraga (1)
  • mohoyoga (33)
  • momisiak (1)
  • monamari (17)
  • Monika Dzięgielowska (1)
  • Monika Krzepczak (3)
  • Monika Lemko (5)
  • Monika Pietrzak (2)
  • Monika99977 (1)
  • MonikaB (5)
  • MP5423 (13)
  • My Chcemy Jeść (134)
  • My Little Food Safari (113)
  • mysza75 (3)
  • Na widelcu (300)
  • Nataszqnia (3)
  • Naticzka25 (5)
  • Natumi (6)
  • nielubiezmywania (9)
  • NieTruje (4)
  • nika123 (2)
  • Nikita (928)
  • noelka (9)
  • nothing4real (1)
  • Ola Juliet (1)
  • Ola Krajcir (3)
  • OldFriends (3)
  • Olika3 (7)
  • oostooo (1)
  • opuncja123 (125)
  • Pajurek (1)
  • Pasjonatka (1)
  • PATRYCJA (3)
  • Patrycja Jurkowska (3)
  • Patrycja Matecka (2)
  • Patty :) (2)
  • Paulaa (11)
  • Paulina Jasińska (40)
  • Paulina Zaborowska (1)
  • paulina2157 (813)
  • Paulinat3 (1)
  • Pawel Serek (1)
  • pawelp (4)
  • PawełS (1)
  • Perfect Earth (4)
  • Perma-Guard (5)
  • piecze się (1)
  • polinaz (5)
  • Potatontaz28 (1)
  • Primavera (3)
  • Primefrost (24)
  • PrzepisNaZdrowie (1)
  • PrzepisyMargaretki (104)
  • Purasana (1)
  • Rapunzel (10)
  • Rebeka (5)
  • Renata mama (1)
  • renatka1 (1)
  • Renixx (2006)
  • robakowlife.blogspot.com (4)
  • RobsonSpajder (9)
  • Róża98 (1)
  • Rybcia (1)
  • RysioPysio (9)
  • Sabina2223 (1)
  • siostraelwa (1)
  • Skorpiox (1)
  • skorskadietetyk (7)
  • Skoter (320)
  • slodkisentyment (2)
  • smaczliwka.pl (63)
  • smakujmy (321)
  • Stokrotka (743)
  • stopaa (111)
  • STOPKA (14)
  • Sulka. (1)
  • szpinakot (39)
  • Szybko Tanio Smacznie (168)
  • szydełko (5)
  • tasteMYways (2)
  • Teresabujak1985 (1)
  • TerraSana (14)
  • Tomaszek (2)
  • TomCook (7)
  • tulipan (74)
  • Turtle (2)
  • Tylko z Natury (314)
  • Urszula Kłos (1)
  • Vegannmuffins (13)
  • verkaa (1)
  • Vi Oszczanowska (1)
  • Vvioka (1)
  • w.pisarek (7)
  • Wafelek2601 (325)
  • wegeweda (256)
  • weroniq_bn (1)
  • Wiksaa (1)
  • wszędzie zielono (8)
  • xRobakx (1)
  • yourbetterchoice (1)
  • Z kuchnią na pieńku (7)
  • zapala221 (1)
  • Zdrowie na języku (883)
  • zdrowo_do_pracy (6)
  • Ze zdrowiem mi do smaku (5)
  • Ziarnista (1)
  • Zielenina (37)
  • ZielonaDieta (3)
  • Zielone Koktajle (683)
  • ziemjok (1)
  • Ziemowit Lemon (12)
  • Zimazima (2)
  • Zjemcie (2)
  • Zuzanna Wiśniewska (13)
  • zyjezebyjesc (163)
  • Życie na widelcu (8)
  • życie roślinne (3)
czytaj więcej na bioplanet