Nadziewane muszle
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
Sos pomidorowy Passata Bio - 200 g
Ser żółty Śmietankowy Bio - 150 g
Polędwiczki wołowe - 200 g
Papryka czerwona - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 3 ząbki
Majeranek świeży trochę
Natka pietruszki trochę
Oliwa z oliwek extra Virgin Bio trochę
Pieprz do smaku
Sól do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę, paprykę, czosnek oraz wszystkie zioła szatkujemy. Na patelnię dajemy mięso oraz warzywa i zioła. Podsmażamy.
Na brytfankę wylewamy odrobinę oliwy. Następnie układamy muszlę farszem do góry.
Na całość zalewamy sosem pomidorowym. Na sos układamy ser żółty śmietankowy.
Zapiekankę wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 1 godziny.
Wyjmujemy i jemy jeszcze gorącą.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.