![Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-02/1093-photo-main.jpg)
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
mięso gotowane (wieprzowo - drobiowe) - 1 kg
kapusta kiszona - 1/2 kg
cebula - 2 szt.
grzyby suszone borowiki lub podgrzybki - 1 garść
sól, pieprz czarny mielony do smaku
CIASTO na ok. 80 pierogów
mąka pszenna - 1/2 kg
masło - 60 g
sól szczypta
woda ciepła - 400 ml
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oleju. Jak zmięknie, dodać odcedzone grzyby i całość chwilę smażyć na małym ogniu. Ostudzić. Zmielić podobnie jak mięso w maszynce.
Najlepiej smakują okraszone cebulka lub ze złocone na tłuszczu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.