Polędwiczki w sosie maślakowym
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
cebula bio - 1 szt.
maślaki lub inne grzyby leśne - 20 dag
śmietana bio - Jasienica - 2 łyżki
kostka warzywna bio - Alce Nero - 1 szt.
sól morska, pieprz czarny mielony bio do smaku
papryka słodka bio - Lebensbaum do smaku
olej rzepakowy do smażenia bio - Bio Planete
Dodatkowe informacje:
Można wykorzystać inne grzyby leśne, pieczarki lub obgotowane i zamrożone grzyby. Procedura postępowania ta sama.Sposób przygotowania:
Maślaki umyć, większe pokroić na kawałki, mniejsze zostawić w całości. Kostkę warzywną rozpuścić w dwóch szklankach wody zagotować. Włożyć maślaki i gotować do miękkości ok. 20 minut.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, zahartować kilkoma łyżkami wywaru i wlać do maślaków, mieszając zagotować.
Rozgrzać olej. Polędwiczki z cebulą smażyć na dużym ogniu bardzo krótko. Przełożyć do sosu, a następnie mieszając gotować 5-10 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.