Sałatka z fenkuła, selera naciowego oraz papryki
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: sałatki
Użyte składniki:
Zawiera: cytrusy
Składniki:
duża bulwa fenkuła (kopru włoskiego) - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
oliwa z oliwek lub inna trochę
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Wyciąć głąb fenkuła znajdujący się u jego podstawy, odkroić górne kłącza tak, żeby została sama okrągła bulwa. Przekroić go na pół i posiekać w cienkie piórka.
Odciąć podstawę i górne kłącza selera, ok. 3cm od góry. Oderwać listki i odłożyć, można je wykorzystać do dekoracji (podobnie jak majonez, czy zwykły koper). Obrać seler obieraczką żeby pozbyć się twardych nitek i posiekać go w cienkie plasterki. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobne paski.
Warzywa przełożyć do miski, polać dressingiem, doprawić pieprzem i solą. Delikatnie wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.