Sos kurkowy
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
- śmietana 30% - 150 ml
- masło - 80 g
- sól morska do smaku
- cebula - 1 szt.
- rosół - 1 szklanka
Dodatkowe informacje:
Gdy sezon na kurki trwa w pełni warto wybrać się na grzybobranie do lasu. Prawidłowa nazwa kurki to pieprznik jadalny, występują na terenie całego kraju. Miąższ przejawia korzenny, lekko owocowy zapach. Smak kurki jest łagodny z delikatnym pieprzowym posmakiem. W czasie duszenia kurek po kuchni roznosi się wspaniały zapach i aromat. Koniecznie wypróbujcie tą recepturę i podzielcie się swoimi spostrzeżeniami i uwagami.Sposób przygotowania:
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.