Ciastka pszenno-jaglane z konfiturą porzeczkową
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
- mąka jaglana - 1 szklanka
- margaryna - 1 kostka
- cukier - 3/4 szklanki
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
- śmietana 12% - 1 łyżka
- konfitura porzeczkowa (gęsta) - 1 słoik
- cukier z agawy do dekoraci trochę
Sposób przygotowania:
Schłodzone ciasto rozwałkować podsypując mąką na grubość ok. 3 mm, pokroić w kwadraty 5x5cm, nałożyć na każdy po łyżeczce konfitury lub dżemu, zgiąć po przekątnej, tab by wyszedł trójkąt i skleić dociskając brzegi. Ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce zachowując odstępy i piec ok. 15 minut w temperaturze 180° C. Po ostygnięciu oprószyć cukrem z agawy lub cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.