Ciasto kakaowe z bitą śmietaną
RenixxRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 6 szt.
cukier puder - 1,4 szklanki
mąka pszenna - 1 szklanka
woda - 3 łyżki
kakao - 3 łyżki
mleko - 1/4 szklanki
masło - 15 dag
cukier - 1 szklanka
Krem:
śmietana kremowa - 2 szklanki
Sposób przygotowania:
Polewa:
Do naczynia włożyć masło, szklankę cukru, 2 łyżki kakao i mleko, podgrzewać aż wszystkie składniki połączą się.
Krem:
Mocno schłodzoną śmietanę ubić z pozostałym cukrem pudrem. Zimne ciasto przełożyć dość grubą warstwą śmietany, odłożyć 2-3 łyżki.
Zalać przestudzoną polewą czekoladową. Kroić na kwadratowe porcje, wierzch ozdobić resztą ubitej śmietany.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.