Bezchlebowe kanapki z pastą z makreli
My Little Food SafariRodzaj posiłku: śniadanie
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
duża wędzona makrela - 1
czerwona cebula - 1 szt.
koperek - trochę
pieprz kolorowy - trochę
majonez - 2 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
na każdą porcję:
liście sałaty - 3 -4 szt.
ugotowane na twardo przepiórcze jajka - 2-3 szt.
rzodkiewka - - 1 szt.
cienko poszatkowana kapusta czerwona - trochę
grillowana papryka obrana ze skórki - można użyć takiej ze słoika -- kawałek
Sposób przygotowania:
Na foli spożywczej układamy 3-4 liście sałaty, tak by na siebie nachodziły. Smarujemy je warstwą pasty. Układamy ugotowane jajka przepiórki, cienko pokrojoną rzodkiewkę, kapustę i paprykę. Dokładnie owijamy liśćmi sałaty.
Owijamy ciasno folią spożywczą. Dodatkowo możemy owinąć w papier kanapkowy i przewiązać sznurkiem lub tasiemką.
Kroimy na pół ostrym nożem. Taka sałatka w formie kanapki to idealna propozycja jako zdrowy posiłek w szkole, w pracy, pikniku czy podczas domowych imprez.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.